IZVIRNO SPOROČILO: mama11
IZVIRNO SPOROČILO: meduzica
dans je bila pa patronažna na obisku za uvajanje GH in jasno mi dala navodila precej drugačna kot pediatrinja .. komu zdej bolj verjet
V čem se pa razlikujejo?
evo se bom prav potrudla napisat razlike, me prav zanima kaj boste ve na vse to povedale
1. Pediatrinja pravi naj uvedem
gluten (pšenični zdrob -zelo male količine vzmešam v zelenjavico ) že takoj ko začnemo z GH .. torej
med 6 in 7. mesecem. Naj bi bilo v 6-7m okno ko se začne uvajat saj naj bi uvajanje glutena v tem času zmanjšalo verjetnost za pojav celiakije. Patronažna pravi da nikar saj bo otrok že tako bombandiran.
2.
ribe patronažna pravi po enem letu, pediatrinja se mi zdi da je rekla okoli 7. m
3. dodajanje
rastlinskega olja (olivno, repično, koruzno) - Pediatrinja pravi da je potrebno - ena žlička na koncu priprave hrane od 7.m dalje, patronažna je rekla da ni potrebno dodajat
4. Pediatrinja pravi naj uvajam tako da dajem najprej samo
eno vrsto zelenjave (en obrok - kosilo) in po 3 dni dajem samo to zelenjavo da vidim učinek. Patronažna pravi naj začnem uvajati z žličko
sadja za dopoldansko malico, žličko
zelenjave za kosilo in žličko sadja za popoldansko malico (torej 3 obroke različnih vrst).
5. Pediatrinja pravi naj čakam
do dopolnjenega 6.meseca za pričetek uvajanja GH, patronažna pravi naj začnem takoj (sedaj je 5 m star)
6.
kravje mleko - patronažna pravi da lahko (ona pravi ja če lahko je meso od krave zakaj pa potem njenega mleka ne bi smel) medtem ko Pediatrinja pravi da prilagojeno mleko ali moje mleko
Skratka se še nisem čist odločla koga bom upoštevala
Drugač sem se pa čist cel dan (kadar me je malček pustil seveda) ubadala z obdelavo slik da jih pošlem v fotostudio razvit .. zdej pa neki šteka ne morem uploadat na njihov strežnik mi skoz neke napake javlja

grrrrr