skoraj bi se lahko podpisala pot pelin
Nalin, prav imaš, ko praviš, da bi moralo biti v vrtcih za vse dovolj prostora.....Vendar imaš pa vmes res nekaj takšnih izjav, ki so ( če uporabim tvoje besede )kar nekaj
Po tvojem se ob otroku, ki ga imaš doma ne da šrudirat, ne moreš aktivno iskat zaposlitve itd...Ja to je pa res žalostno! Pa ne mi s takimi, da si zaposleni lahko plačajo privat varstvo...Ne, ne moreš si ga, ker je predrago, kljub temu, da si zaposlen.Nekateri pač žal ne zaslužijo več kot 500 evrov na mesec.Še vedno je namreč za navadnega preprostega delavca vrtec edino možno in cenovno sprejemljivo varstvo...verjemi. Ne vem kaj si predstavljaš kot aktivno iskanje zaposlitve?Da hodiš peš okrog od vrat do vrat? No, v tem primeru, res težko sabo vlačiš otroka....Toda na tak način si jih bore malo išče službo in jo tudi dobi.Aktivno iskanje službe poteka sedaj v večini primerov tako, da pošiljaš prošnje okrog, telefoniraš in se seveda tu in tam oglasiš osebno...To pa se da vsekakor tudi ob otroku in ne le ob enem. Vsaj jaz sem to tako počela, pa še marsikdo drug...Ko te tako berem, se mi zdi da kar nekako iščeš izgovore in se mi zdi grozno, da tako razmišljaš...Otrok ti pa res ne bi smel biti ovira za čisto vsako delo in početje...Meni osebno je bil bolj za motivacijo in za dvigovanje volje, saj sem vedela, da se v končni fazi trudim zanj in za njegovo dobro... Pa ne mi zamert, prosim...
tu smo ljudje ki imamo različne standarde, lahko da delata oba in imata manj prihodkov kot v drugi družini kjer dela samo eden. lahko sta oba doma pa imata tako zaledje staršev ali babic da jima tudi na misel ne pride jit v službo,
ko sem bila še samohranilka sem opravljala službo in poleg tega še honorarno na dveh krajih, da sem shajala, obenem pa sem še izredno študirala, vse se je dal če je volja,
trenutno sem pa res brez zaposlitve, imam še enega otroka, ki je sedaj v vrctu, doma sem ga imela 2,5 let brez problema in še bi ga če bi bilo treb, v vrtcu je le zaradi tega da se navadi vrstnikov.
lahko pa povem da tudi če si doma, imaš kdaj kakšne opravke kamor otroka ne moreš vzeti s seboj, in nimaš dobrih ali jih sploh nimaš staršev - kja boš takrat, če delaš vzameš dopust
smo tudi taki ki nimamo nikogar da bi nam vsaj trikrat na leto kdo popazil na otroka vsaj kakšno uro