IZVIRNO SPOROČILO: Meta.
Če dude otroku nikoli ne porineš, je tudi rabil ne bo. Ne vem, zakaj mamice že v porodnišnice trogajo tiste dude. Se da čisto lepo brez. Pa nimaš nikoli panike ne s tem, kolikokrat mu bo zletela iz ust, ne s prekuhavanjem, ne s tistim momljanjem otroka skozi dudo, ne z zobmi, še najmanj pa z odvajanjem.
Tudi jaz sem bila prepričana, da pri prvem ne bomo imeli dude,... prvi mesec je res nismo imeli, moje prsi so bile "prečeljustene"... se je želel stalno cartati.
Pa sem imela nujen opravek in ga je mami popazila namesto mene in je jokal jokal jokal in mu je dala mleko, ker je mislila, da je žejen... on pa je samo cucljal, nič pil...
z dudo v njegovih ustih so se moje bradavice in moja ušesa malo opomogla (pa ne razmet, da sem lena mamica...)... Žal pa imamo res "težave" z zobmi (sprednja dva zobka sta bolj narazen) in z odvajanjem.
Pri drugem sem imela dudo že v porodnišnici. Včasih jo ima rad drugič spet ne... čez dan je skoraj nima, potrebuje jo včasih za uspavanje,... zvečer in ponoči je ne potrebuje. Je drugačen karakter.
Tako da.. eni dudo potrebujejo drugi ne. Eni so zadovoljni s prstkom, drugi prstkov ne sesajo. Eni imajo ninice, drugim so v napoto... različni otroci kot smo si ljudje različni.
(Kot že mnogokrat omenjeno... naši otroci niso otroci iz knjig in priročnikov = vsak malo po svoje

)