IZVIRNO SPOROČILO: pikapolona2
koliko klele vas plačuje kombinirani oddelek v vrtcu? Mi itak plačujemo najvišjo cifro poleg tega pa je še malo višja ker smo kao v kombiniranem oddelku. Zakaj???
5 let nazaj sem jaz Tio vpisovala v Kranjske vrtce. In so jo hoteli dati v kombiniran oddelek. Takrat je že bila stara 3 leta.
Kombiniran oddelek je bil takrat skupina otrok od 2- 4 let. Nekateri so dejansko še pasali v jaslični oddelek, nekateri (kot moja Tia) pa v vrtec.
In ker so nekateri bili še 'kao jaslični' je bila cena 'kombinirana'. Višja od normalne, vrtčevske in nižja od polne jaslične.
Jaz sem takrat čisto 'popizdila', ker moj otrok bi ravno zaradi kombinacije z jasličnimi otroci, ki so npr. še v plenicah, se ne oblečejo sami, potrebujejo pomoč pri hranjenju itd... imel slabšo kvaliteto storitev od tiste, ki mu pripada, cena bi bila pa višja. Sem jim razložila da bi ravno zato, cena za te otroke morala biti nižja in ne višja.
No jaz sem takrat to stvar rešila tako, da sem Tio vpisala v drug vrtec (ki ne paše pod Kranjske vrtce in je imel normalne skupine).
Se mi pa res zdi to popolnoma nepravičen sistem.
In res ne podpiram kombiniranih skupin, ker se mi zdi da so v njih starejši otroci precej prikrajšani.