IZVIRNO SPOROČILO: katrin***
Februarka08...hvala za vzpodbudo, ker jo včasih res potrebujem, da grem dalje in ne obupam. Verjetno moram sama pri sebi pošlihtat, da se otrok naje tudi, če ne bom vedla točno koliko ml je pojedla ipd. pa bo vse o.k. Samo to miselnost opustit je pa tut misija nemogoče, ampak upam, da bo šlo no.
Katrin - veš jaz prakticiram tehtanje pri vsakem podoju in pol tehtanje nagice (skoraj) vdsak dan. In mi je kar malo žal, da sem se spustila v to... ker me samo psihira, če vidim da ne poje dovolj ali da se kak dan ali par dni ni zredila

. Samo grem pol brat tabelce in v povprečju je še vedno dovolj - pač kak dan več, kak dan pa manj. Maruša je večinoma zadovoljna; občasno pa ima zvečer prave maratone dojenja (npr. včeraj) - pa mi že zmanjka mleka, ona gleda ko čukica naokoli... Včeraj sem ji dodala malo AM in... komaj da je pojedla 10ml

. No to je zame znak, da ni hudo lačna, torej... se brezveze sekiram. Res pa da se je hotela pol ponoči 3x dojit... mama pa zaspaaaaaanaaaaaaaa.
Srecna_zvezda - naj ti povem še kako je bilo pri meni: pila malinov čajček, skoraj vsak dan; enkrat ali dvakrat masirala presredek; senenega drobirja nisem preizkusila... No odpirala sem se še kar hitro (za prvorodko), je pa res, da sem večino popadkov počepnila (tisti ki so bili še doma - taki prijetni, blagi

in v začetku v P). Pa nič nisem bila rezana ali pretrgana... Tako da ne vem kaj je pomagalo, najverjetneje je to čiiiisto odvisno od posameznice. Mi je pa že G nekaj časa pred porodom rekla, da je vse lepo zmehčano (ne pa odprto) in da bo šel otroček gladko ven

. No rodila sem v 5h od popadkov na 5 min; od tega sem bila ene 3h v porodni. Aja, pa epiduralno sem imela, ki naj bi malo podaljšala porod

, no meni je minilo kar hitro.
Napišem še pol kaj... mala neki jamra