IZVIRNO SPOROČILO: k.tja
jaz bi v tem primeru z uvajanjem GH še malo počakala,... do šestega meseca.
drugače pa najprej sadna kašica, počakaš pol urce, potem pa telovadba?
k.tja čez 3 dni bo imel Timotej 6m tko da nimamo več kviskota

ta vikend začnemo z GH
sem pa vprašala danes P kaj meni kako bi GH in kako telovadbo pa je rekla da glede na vse (nasploh naše prehranjevalne navade) mi svetuje kosilo ob 15. uvajat ko bo spočit od telovadbe. Tko da bom tako naredila, pa bomo kmalu videli kako pa kaj.
podatki s pregleda pri 6m: dolžina
72cm, teža
7790g .. je naš tut bolj manekenske sorte
bili smo 2gič cepljeni zaenkrat vse ok,
naslednji pregled 8.12. drugače pa še par stvari, ki mi jih je povedala danes v zvezi s
prehrano:
- arganovo olje lahko dodajam v prehrano (celo zaželjeno) lahko že takoj na začetku par kapljic (za okus) v zelenjavico, sicer pa po 14 dneh uvajanja po ena žlička na 2dcl zelenjavice
- po 14d zelenjave začnem uvajanje 2. obroka: avtohtono sadje (jabolka, hruška, kaki, sok od granatnega jabolka) + banana + avokado
- pijača: ko bo imel samostojen obrok brez dojenja mora popiti nekje 30ml na obrok, do takrat je po par žličk vode dovolj. priporočljivo je, da začnemo uporabljat
lonček z posebnim ustnikom
- nekje pri 9m naj bi otroka uvedli v prehrano družine (seeveda prilagojeno kuhanje brez pečenja brez soli itd ...)
- pogrevanje ni ok, mikrovalovka sploh ne (ne vem pa .. kaj a pol mu kar hladno dam alkaj ??)
- ko kuham zelenjavo jo kuham v kosu da zgubi čimmanj hranilnih snovi. Korenček je rekla recimo lahko po dolgem dam na pol.
- sadje se daje surovo, zelenjavo se skuha toliko da se jo da pretlačit (ne uporablja se mikser!) in se je ne prekuhava. še najbolje je kuhati na pari
lulček kožico na lulčku pravi da nima smisla že sedaj začet dol dajat, ker se do 1. leta to še rado zaraste nazaj. Torej naj počakamo do 1L
popek pojavila se mu je pigmentacija (zgleda kot bi bil umazan) po gubicah popka - je temno rjavo. Ne vem če ima to kaj veze s popkovno kilo (ki se je mimogrede že skoraj do konca zaprla) ampak tolko da poveč če se še keremu zmajčku zgodilo podobno
zobki umivati jih vsaj 2x na dan z vlažno gazo (pleničko). Naročiti se moramo k
pedontologu (zobozdravniki za otroke do 3leta) na prvi pregled.
v Lj imajo pedontologe v ZD Moste in ZD Šiška
mislim da je to vse

bravo jaz da sem si tokrat celo kaj zapomnila