da sem se na gastro vsedla na tla
naš današnji povratek na infekcijsko je bil povsem v stilu. pridemo tja, damo vse papirje in čakamo, čakamo, čakamo. pridemo do zdravnice, ki reče medtem ko drži v roki izvid krvi: zakaj pa vas je poslala sem? sej to je en čist logičen izvid za angino. in meni se najprej odvali en kamnolom s srca; veste, ni prow fajn, če vam redni pediater reče po telefonu, hja, pa cpr, pa, no jst mislim, da bo najbolš da pridete po izvid in z njim na infekcijsko. sem bla zihr, da gre za nek čist nenavaden rezultat in da je stanje resno...
no, pol smo se še malo menili o vročini do 40 ves čas (razen ko držijo svečke) in o tem, da lahko je gnojna angina, al pa adeno viroza, al pa še ena viroza, katero lahko diagnosticirajo šele po enem tednu....eksaktna medicina pa to.
skratka: v dveh dneh smo bli na treh klinika (v eni dvakrat), pri pediatru, v laboratoriju. srečal pet zdravnikov in jutri morda celo zvemo, a sploh ma bakterijsko vnetje (zakwa že mamo antibiotik od pondelka??!!), al pa simpa adeno virozica, za katero je značilno da kuhajo do 40 dobrih deset dni...ubogo dete je od tretje klinike dalje samo še tulilo: GrEEmO PaaPaa!!!!
une krče od včeri, ki so me pognal v čisto montipajtonovsko sceno, sem pa diagnosticirala ravnokar. očitno se pojavijo, ko voltaren začne popuščat in jo v bistvu ful močno trese. obakrat ga je dobila, ker je mela 40 v šubu in sem se malo ustrašla vročinskih krčev. no, zdaj bomo samo še namakal. sej sem vedela, da gre za močnega hudiča, ma so najljubšemu celo pri pediatru (ekstra; ni všet v zgornji povzetek; v pondelk) rekli, naj kombiniramo voltaren in paracetamol, če ne bo šlo zaradi časovnic samo paracetamola dajat... skratka pupe, voltaren ne. če se le da.