Pozdravljena d3lfink4.
Prebrala sem tvojo zgodbo in imam komentar na to, vendar bi želela, da se ne počutiš užaljeno.
Popolnoma se strinjam, da si morata oba želeti otroka vendar sodeč po tvoji besedah si ti svojega partnerja prisilila v to , da je začel razmišljati o otroku na ta način kar prej nikoli ni. Na kratko povedano si ga zmanipulirala in ga prisilila, da se mora prilagoditi tvojim željam drugače si boš ti našla nekoga drugega, ki bo uresničil tvoje želje.
Oba si ga morata želeti ja, vendar mora pogovor steči popolnoma spontano brez razmišljanj, brez pritiskov, brez joka predvsem pa brez drame. Sodeč po tvojih besedah si še bolj mlada punca in verjetno kot večina Slovencev razmišljaš izjemno stereotipno (npr. če je pa moj prijatelj dobil otročka ga bom pa tudi jaz imela).
Lepo nedeljo in brez zamere.
Hvala za tvoj komentar/odziv, nisem užaljena, tako ali tako vem, da ima vsak svoje mnenje in pravico, da ga izrazi ... vedno pa je tako, da je nekaterim všeč, drugim pač ne.
Mogoče si nekoliko narobe razumela mojo zgodbo, ker sem jo bila primorana strniti, da res ne bi pisala 3 strani dolge zgodbe ... so še drugi dejavniki, zaradi katerih je moje popolnoma osebno mnenje, da je pravi čas ... Menim, da partnerja nisem prisilila, ampak bolj "potisnila" naprej (ne vem točno, kako naj se izrazim), to seveda priznam. Saj je sam povedal, da je o otroku na tak način razmišljal tudi prej, vendar nikoli preveč na glas ... pa še sam ne ve zakaj. Najbrž zaradi skrbi glede moje izobrazbe ... Povedal mi je, da je zelo vesel, da sem sama načela to temo, da sem iskrena do njega, da sem mu povedala kaj in kako čutim. Je tip človeka, ki se nekoliko težje odpre in načne temo (pa sanjač, do konca

), tako da ga je treba tudi pri ostalih, dosti manj pomembnih odločitvah nekoliko pritisniti ... in pokazati realno različico ...
Morda bi to lahko imanovala manipulacija, vendar sem le povedala kaj čutim in mislim, seveda bi lahko bila tudi tiho in v sebi zadrževala vse te misli o otroku in si razbijala glavo kaj si misli moj partner. Pa menim, da je bolje dati karte na mizo, se iskreno pogovoriti in tako razčistiti kje sva ... namen vsekakor ni bil manipulacija in sama to vem, kar je najpomebneje
Sicer pa mislim, da moja želja po

ni posledica, da imajo prijatelji že otroke (sicer jih moje prijateljice še tako nimajo, bolj jih imajo prijatelji po fantovi strani), ampak ta želja v meni raste že dolgo časa, saj sem že povedala - iz dneva v dan bolj, recimo zadnja tri leta, vendar sem tudi sama zaradi faksa in mladosti to željo še nekoliko potlačevala.
Sama imam tudi nekakšno "fobijo", da ne bi mogla imeti otrok - ker jih tudi moja mami (mačeha) ni mogla imeti in sem posvojena ... in mi je pripovedovala, kakšne težave sta z očetom imela, skozi kaj vse je morala, ... itd. Pa vem, da moja zanositev s tem nima nikakršne zveze, vendar imam v glavi najbrž več vprašanj in strahov kot kdo drug ...
Druga zadeva pa je moja zdravstvena "težava", da imam samo en jajčnik - desnega so mi morali odstraniti pri operaciji, ko se mi je razlil slepič ... tako, da imam teoretično nekoliko zmanjšane možnosti za zanositev, vendar v praksi sploh ni nujno tako. Ostaja pa, kot sem rekla, tisti strah, ki ostaja ...
Lp