IZVIRNO SPOROČILO: ****
Hmmm,zgodbo poznam,kakršno mi je osebno povedala Varenkorak.Vse res ni napisala,ker je zelo kočljiva zadeva.....Res so vse tri v Varni hiši.Tv je tam en star in slabo dela.Ena uporabnica ji ga je danes dostavila
Ja, prišla je socijalna in so čuvali,da je lahko spakirala a je žal le večino za punčki spakirala.
Ženska ima veliko problemov...in jo velikokrat *vrže* in je z njo hudo.
Te dni je čisto ok,ker ima svoj mir.
Če bo imela kje dostop do računalnika,vam bo mogoče sama razkrila celostno zgodbo.
Zaenkrat so vse te stvari tam ,kjer so bili,mož pa je še tam...Več pa res ne bi povedala.Je pa vse to kar je imela in sedaj dobila njeno in noben ne bo tega vzel.
Drugače sem pa tudi jaz vedno skeptična glede teh dobrodelnosti.V tej zgodbi pa sem z njo večkrat na vezi,tudi pri meni je že bila....ne vem,zdi se mi resnično
Če se nekdo želi izpostaviti, naj zastavi jasno in resnično zgodbo. Ne da piše, da so ostali na lepem brez doma, prej so pa živeli kot v pravljici, potem, da je v varni hiši, kjer ne sprejemajo žensk in otrok, v kolikor niso bile deležne nasilja, sedaj se bere, kot da so živeli v nasilju, če jo je socialna čuvala. Na netu najdeš njen s.p. pa še en kup stvari je napisanih, ki enostavno ne tvorijo neke verodostojne zgodbe.
Ljudje so pomagali, pa nakazovali npr. na Rdeč križ, potem slišiš, kako so glavni zapravili denar. Potem slišiš, kako so hodili ljudje po domovih in se predstavljali za predstavnike društev za pomoči potrebnim, pa so jih na suho nategnili.
Če ni pripravljena deliti jasne zgodbe in resnične zgodbe, ki jo lahko podpre z dejanskim stanjem, naj pač ne trosi zmede in dvomov med ljudi. Preveč nategovanj je bilo že na ta račun, tisti, ki so pa resnično potrebovali, so pa ostali bosi ravno zaradi teh nategancij.
Prvo, kar mi je padlo na misel ob stavku, da so ostali brez doma, je bilo, da jim je vse pogorelo. In potem zgodba dobi 3 različne epiloge. Enkrat življenje v pravljici, drugič življenje pri prijateljih, tretjič, da jo sorodniki (

) - sorodniki/prijatelji?

ven mečejo, četrtič varna hiša, ki je namenjena samo fizično ogroženim ženskah in otrokom, za socialno ogrožene kot take brez doma, pa obstaja materinski dom in ne varna hiša ipd.. Pisala je še, da
bosta storila vse, da malima dvema spet omogočita normalen dom, a v tem prispevku bereš, da jo je socialna čuvala, da je bil dec pa še vedno tam, kjer je bil. Wtf?
Ne gre za to, da ljudje ne bi pomagali. Gre za to, kar je izpostavila Jerneja. Z raznimi akcijami v javnosti, se je pomagalo ničkoliko družinam in to kar z zajetnimi kupčki denarja. Vendar se je tam točno vedelo, da gre zares pomoči potrebne družine. Tu se pa ne ve nič!