en lep pozdrav iz dodobra prevetrene Vipave...Ne, ni nas odneslo včeraj, tako da smo še vedno tukaj...
Vidim da se pogovarjate glede teže in velikosti otroka: naš Jakob hoče vsako minutko ko je v kopalnici na tehtnico stopat. Se je nauču, da si jo potegne izpod omare in stopi nanjo...No in tako vemo da ima oblečen v pleničko in bodi 10,3kg. Mami pa mi je prinesla iz službe en tisti meter ki se ga na zid prilepi (kot ga imajo v zdravstvenih domovih). Pa sva ga skupaj z Jakobom na njegovo omaro prilepla, pa se lepo zmeriva ko je prilika. Seveda mora on zraven vzet še kakšen tračni meter (to so mu v veliko veselje, ali tist zidarski ali pa čiviljski) in meri ne vem kaj...Prav faca, vse hoče izmerit...No, tako velik je 86cm v copatkih, tako da rečmo 85cm.
Kahlica: mi smo začeli s kahlico kar zgodaj, vendar le tako da se je nanjo kot predmet sploh navadil in vedel da je treba na njej sedet. Pol se sploh ni hotel usest nanjo slečen in smo uvedil tist obroč za na WC školjko in je večkrat tud tam lulal. Pol pa smo začeli ponovno mal s kahlico ker so tud v vrctu rekli, da zdaj so že tolk veliki, da jih dajo večkrat na dan na kahlico in da Jakob tud že kaj naredi vanjo. No in zdej je kar praksa, da preden gre spat in ko se zbudi je prva opravilo kahlica in nam kar lepo uspeva...Včeraj ko je bil cel dan doma, ker so bli vrtci zarad burje zaprti, je dvakrat kakal na kahlico, lula pa itak skor vsakič ko ga daš gor...No in vsakič ko lula ali kaka dobi na omarico nalepko - jih je že polno, da nam skor prostora zmanjkuje...
zobki: jst sem sliko kar z neta prerisala...Dobila sem eno sliko zajčka, pa sem mu zobno ščetko kar sama dorisala...Zdej pa itak pokaže še vsem ostalim živalcam (nalepke od kahlice) kako si zobke umiva...Priden...
Ni bla ta, vendar je podobna (ta je skenirana iz ene pobarvanke:
lučka, upam da se čimprej pozdravte in boste lahko "normalno" funkcionirali...Vem kako ti mora bit težko, ker ima sestra podobno situacijo. Konc januarja je rodila drugo hčerko, prva je zdej stara 23mescev. P sta kmalu obe pristali v bolnišnici z neke vrste virusnim bronhitisom, zdej pa ta velika ne sme v vrtec, da se sama ne okuži in da ne okuži še ta male...In so vse tri lepo doma...Vsaj še kakšen mesec...
suha koža: naš HB zdej zaenkrat zgleda da ima malo boljšo kožo - mažemo ga itak dvakrat na dan (zjutraj in zvečer) s kremo od mustele za občutljivo suho atopijsko kožo in kar pomaga...tud pr nas ni pokazalo neke grozne reakcije na alergijo, tako da mislim, da je pač taka koža kot jo ima posledica suhega zraka in atopijskega dermatitisa...maži, maži in še enkrat maži...In čimmanj umivanja z mili...Mi našega pobalinčka damo 2-3krat na teden v kopel v katero damo malo oljne kopeli in kakšno kaplico ali olivnega olja ali pa nekega posebnega olja za kopel od Aderme. in po kopanju obvezno namazat z otroškim oljem, vendar vedno na vlažno nikoli na suho kožo, ker potem samo še bolj izsuši.
< Sporočilo je popravil jana84 -- 11.3.2010 10:35:54 >