IZVIRNO SPOROČILO: Perlica76
Pozdravljene!
No,mi smo pa danes imeli babico zardi par besed pred uvajanjem GH in zdaj sem čisto zmešana in vas prosim za nasvet kako so izgledali vaši začetki z GH.
Najprej:povsod berem,da naj ne slakamo,ona mi reče,da prekuhamo sladko vodo in z njo zalijem nariban korenček-sokec torej.Naj pač začnem z zelenjavo,kar se strinjam,ni pa mi jasno zakaj sokec,kje so pa kaše korenčkove?Ne vem,zdaj pa res več nič ne vem!Zdaj ne vem,če lahko dam isti dan žličko sokca svežega korenčka in recimo kašico,al kako zdaj?Je pa baje treba bit kake 3 dni samo na korenčku zaradi alergij....In sadje ter zelenjava naj bi se jedlo le dopoldan,popoldan pa mlečne kašice zaradi napenjanja.
Ajde punce,delite z mano vaše izkušnje z GH,da bo stvar bolj razumljiva!
oj
jaz sem začela najprej s večerno millupino kašico, nato sem čez kakšen teden začela s raznimi sokovi od frutka in kaj hitro smo dopoldan skuhali jabolčno čežano. Par dni smo samo jedli čežanico (2-3 dni) in nato sem sprobala korenčkovo kašico (skuhala korenček in ga s paličnim mešalnikom zmiksala ter mu dodala riževo kašico). Potem sem probala v čežano dodati malo hruške, pa kakšen frutek, bananico... Za kosilo sem pa skuhala korenček skupaj s krompirčkom, potem blitvico s riževo kašico,bučke s cvetačko...
Meni je P rekel, da lahko že kar uporabljam navadni riž in ne več otroškega.
Sedaj bom pa za opoldan naprimer ko bomo kuhali juho nekaj juhice odlila in na njej zakuhala zelenjavco ter vse skupaj spasirala v kašico.
Upam, da sem ti kaj pomagala.
Aja, če pa ne pojemo polnega obroka GH pa mu dodam še flašo mleka.
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm