Urša...ne morš verjet je bla res zelenjavna

....no,
uporabila sem : rdečo čebulo, por, korenje, bučke, rdečo in zeleno papriko, svež paradižnik(lahk je tud kak pelat), sveže sesekljan peteršilj...vse skupaj popražila na oljčnem olju, malce podušila, da je bilo na pol kuhano...pol pa tiste platke za lazanjo...jih mal pokuham oziroma potopim v krop, ker men so surove tud pol ko se spečejo pretrde....na zelenjavo sem narezala mozzarelo...naredil preliv...jajca+kisla smetana+sol....polila malo vmes med platkami in nadevom, preostanek pa povrhu in pečt in njami.
Drugače pa obožujemo
špinačno....kuhano špinaco popražim na česnu, ohladim, potem primešem preliv( tak kot v zelenjavni, mogoče še kak sir not naribam in spustim mozzarelo) ...drugač pa postopek isti.
nekateri raje kuhajo bešamel..mleko+ maščoba+moka, a mi imamo raje prijateljico kislo smetano
Joj, si tok pridna....vsak večer..lepo čajček, pa vse pospravljen...si mi tak lušt nardila s čajčkom, ga že tretji večer zapored pijem

, pa dons še moj
_____________________________
SAŠKA 25.4. 1995
JAN PETER 7.12. 1998
MIHA 26.3. 2001
MAJ 19.2. 2009
VSI MOJI SONČKI