IZVIRNO SPOROČILO: nicimoja
Mislim ej, zdle izpolnjujem vlogo za znižano plačilo vrtca in prmejduš, kaj vse ne zahtevajo. Pa tukaj res ni pravice, naj navedem vso premoženje ki ga imam, vrednost do eura natančno, ... Ne ne, žalostno. Plačujem malo čez 200 EUR (7. plačilni razred) in mojemu otroku v vrtcu nudijo isto kot tistemu, za katerega starši plačajo znesek iz 1. plačilnega razreda. Ne želim se znašati na nikogar, samo malo jeze dam vn iz sebe, ker vem, da pravica vedno nastrada. In na koncu podpišem izjavo, da so vsi podatki navedeni v vlogi resnični, točni bla bla bla. Madonca, naj grejo rajš to preverjat, koliko jih res s podpisom izkazuje to, kar je navedeno v izjavi.
In to se ti ne zdi pošteno? Veš zakaj je tako, zato, ker so se starši z mercedezi vozili v vrtec po otroke, plačevali so pa minimalno.
Jaz nisem sedmi razred, kaj naj zdaj moj otrok zato dobi slabše varstvo, slabšo hrano, naj se mu manj posvečajo al kaj

Sicer pa vrtec dobi za vsakega otroka enak nesek, gre le za razliko v deležu, ki ga prispeva občina. Veš, če si 7. plačilni razred to pomeni, da imate najmanj 3500 evrov mesečnega dohodka, če ste trije, če vas je več, toliko več pa se ti zdi 200 € preveč? Naj bi enako ceno plačala mama, ki domov prinese 500 €? A tako bi se ti zdelo pa pošteno?
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)