Pozdravljene.
Tudi jaz sem se obrnila na vas in upam, da mi bo katera znala pomagati. Da ne bom pisarila na dolgo in široko, čeprav bom kar nekaj morala napisati da bo jasno kaj me teži.
Dobila sem neprotino stanovanje po 20 letih. Prvič sem vložila vlogo ko je bil sine star 2 leti, po moževi smrti v 13 letih smo zdaj kot enostarševska družina končno dobili svoj kotiček.
Glede stanovanja: Ja je lepo, 20 m balkona, in 52 m bivalne površine, to je 19,m dnevne, 6 m kuhinja, 6 m kopalnica in 13 m sobica, in ne vem koliko hodnik. Tako stanovanje, bivalne površine je v istem bloku dobila družina kot je mati - sin, ali mati- hči. Jaz mam pa 23 letnega sina in 15 letno hčerko. odgovor je bil, ni bilo stanovanj za 2 članske družine. In na ti ga. Bodi vesela, da si ga dobila. Ja spali in živeli bomo na 20 m balkonu.. noro....
Naprej: Imam sina 23 let starega, rednega študenta (kateri tudi na črno kaj dela ker ne preživimo). Oče sina ga je zapustil že ko sem ga zanosila, in ne samo to, tudi očetovstvo sem iztožila, ker ga ni hotel priznati. Nakar sem po nekaj letih spoznal moža in se nama je rodila hčerka. Žal je umrl, ko je imela puika moja 2 leti.
Od tega je zdaj minilo 13 let. Na dva razpisa sem se prijavila in zdaj smo kot družina končno dobili stanovanje. Vsi srečni, zadovolni, neopisno povedano kako smo bili veseli, dokler ni prišla odločba iz Občine, da mi ne pripada subvencija stanovanja, ker imamo skupni dohodek 1.100,00 evrov, najemnina znaša pa 240,00 evrov.
Zdaj pa: Sin dobi 127,00 evrov preživnine, hči dobi 200,00 evrov družinske pokojnine in 166,00 evrov varstvenega dodatka, skupaj 366,00 evrov. Jaz sem upokojena zaradi hude depresije, saj me je zlomilo življenej po smrti moža, pa tudi kot punco sem imela ful težke družinske razmere. No. Moj OD za 4 ure je netto 380,00 evrov, 4-ure od SPIZ-a je 240,00 evrov, od tega mi pri nakazailu SPIS odtegnejo 30,00 evrov davka, tako, da vsakega janujra dam vlogo, da mi davek tržejo 6,00 evrov, ker 30,00 evrov meni pomeni veliko.
Išem po internetu, gledam če bom kaj našla, ali nam pripada subvencija glede na to da sem sama z otrokoma, ki se še šolata, poleg tega sem tudi bolna. In evo, udarec je prišel, zelo močen. Vsi trije smo se doma zjokali. Sine je rekel, da bo pustil študij, da bo della, da stnaovanja pa ne smemo zgubiti, ker smo ga krvavo pridobili. A ni to ena velika žalost?
Tu sem zasledila, da je nekdo napisal sledeče:
Na CSD je cenzus za 3-člansko družino 443,4€, za 4-člansko pa 509,91€. Na JSS pa je cenzus za sodelovanje na A listi 1.438,19€ za 3-člansko družino in 1.699,68€ za 4-člansko.
Jaz z otrokoma sem pristala na listi A, in bila sveto prepričana da subvencija bo. Ne zahtevam stanovanja zastonj, saj delam, dohodki so, ampak 240,00 evrov , plus kje so položnice, ki še ne vem kakšne bojo, so mi se tla pod nogami stresla. Kako lahko materi, ki ima 2 otroka, katera se šolata, kar nabijejo ceno. Poleg tega sem še invalid III. kategorije. Jaz ne vem, a na občini res ne vejo, ali se naredijo nevedne za take primere kot je moj.
Prosim, a mi lahko katera pomaga, kako naj rešim to zadevo. Kam naj se obrnem? Ful sem žalostna, ne da se opisati. Kje je oprema stanovanja. Zdj sem živela pri materi, neki sem od nje odnesla gor, ampak pustimo to, to je najmanj kar me moti, da nimam opreme kot si želim.
Vsak odgovor mi bo dobrodošel in hvala vsakemu ki bo prebral to mojo zgodbo in mogoče našel tudi kak člen zakona, da taki družini kot smo mi ne morejo nabit polno ceno neprofitne najemnine.
Hvala vam. SREČNO....
Na CSD je cenzus za 3-člansko družino 443,4€, za 4-člansko pa 509,91€. Na JSS pa je cenzus za sodelovanje na A listi 1.438,19€ za 3-člansko družino in 1.699,68€ za 4-člansko.