Pozdravljene pupe!
Vidim, da nič niste za čvek. No, sej je dan bil res tako lep, da bi ga bilo škoda preždeti pred računalnikom
. Mi smo pa itak bili pri moji mami na kosilu. Drgač pa bi rada tko se zlajala zaradi bratrančeve žene
. Upam, da vam ne bom preveč utrujala - če se vam ne da brati, lahko to mile volje preskočite, sam jest bom vseeno mal opisala zakaj sem jezna.
Pač, pri njej me moti njeno obnašanje do moje tete, sestrične in drugih - posledično tudi do moje mame, kar pa ne igra tako pomemebne vloge, vendar vseeno.
1. itak moram povedat, da je za moje pojme ta ženska mal "bolna" v glavi. Ne rečem, zagotovo je zoprno, da imaš sladkorno b. in si skoz na en aparatek bit priklopljen, ki ti uravnava inzulin, sam to še ni razlog, da si nesramen, nespoštljiv do drugih.
2. ma se za nekaj več, čeprav je za nekatere zadeve mal zabita
3. zdej pa najpomembnejše zaradi česar me je ta ženska spravla v bes - moja teta ima multiplo sklerozo (mimogrede, drži se zelo dobro, čeprav jo ima že več kot 10 let, pa se vidi, da je bolna le takrat, ko hodi) in ta koka moji teti ne dovoli prijeti svoje hčere (se pravi tetine vnukinje), ker se kao boji, da bo padla. Pri tem moram omeniti, da je našega Vida skoz dvigvala, celo v varstvu bi ga mela, če bi mogla it jest delat, ker vrtca nismo dobili. In kot veste je Vid še zdej ok.
4. za darilo je moji teti dala le paketek kave, stricu čokolatine, sestrični pa nogavice, ki jih je sestrična podarila njej prejšnji božič.
5. za miklavža je ta koka zahtevala neko kuhinjo za pupo, vendar pa je pri teti miklavž nosu za pupiko baje zelo lepo oblekco in nekaj sladkiša oz. piškotke, ki jih mala sme. Kakšna je bila reakcija? Darilo po besedah tetine snahe ni ok in zraven še prijavi, da njo njeni starši spoštujejo ... Teta je bila tako užaljena, da se je skor zjokala tam, čeprov se ne sme zaradi bolezni sekirat, ker se lahko stanje zelo poslabša. Pa še to - že od majhnega je bila pri nas navada, da se za miklavža nosi nekaj za oblečt in sladkiš ali sadje. Kje je zdej fora, da bi se to zaradi une to spreminjal?
6. božično kosilo, ki so ga imeli pri moji teti - baje so jedli ful dobro in se je teta ful potrudla, čeprav ona že v osnovi zna zelo dobro kuhat (pa jest sm zbirčna metka pri hrani) - teta naredila kot neke vrste mesne rulade in še ostale dodatke. Pol pa bratranc teto kliče, če imajo kej težave s prebavo, ker oni jih imajo. Pač moja sestrična pravi da ne, pa je blo do jutra ok, pol so pa še naslednji dan nekajkrat klicali, če res nimajo prebavnih motenj. Je bla moja teta tok jezna na svojga sina, da mu je rekla, nej drugič raj kak boljši razlog najdejo, da ne bi več hodili na kosilo. In finta v vsej zgodbi je ta, da že dan pred tem kosilom je imela tamala težave - je baje nekaj bruhala, ampak tej koki je to lih prov na roke šlo, da je mojo teto obsodila, da jih je zastrupila s hrano. Pa še to - mala hodi v vrtec (itak, da je dobila kakšno trebušno virozo in sta se še bratranc in njegova žena nalezla od nje, kar je zlo hitro).
7. višek nesramnosti bratrančeve žene je pa tale - ker pač ona ne mara jušnih rezancev, teta zaradi nje dela gresove knedle. In ne dolgo nazaj, ko so prišli na kosilo, je bratrančeva žena rekla moji teti, da so ji pa končno knedli uspeli
Mislim, a se vam to zdi normalno???? Halo, sej še v gostilni ne rečeš, da ne znajo kuhat ampak pač ne ješ več tam. Po drugi strani pa - halo, zaradi njenega zmrdovanja je teta sploh začela delat knedle, ker drgač raje rezance dela.
No, zdej mi pa povejte, če sem jest mal prtegnjena in se za brez veze sekiram zaradi moje tete, ki jo imam zelo rada (naša familija je namreč zelo povezana - dokler ni ta
babji prišel med nas). Po drugi strani itak vem, da jest tuki nič ne moram narest, ker je to stvar moje tete, sestrične in predvsem na mojem bratrancu, ki je pa itak ena copata in ne bo nič naredil. Sam, jest bi pa vseeno rada vidla mojo tetko še nasmejano in predvsem si želim, da bi še lepo starost dočakala - multiple se namreč ne da zdraviti, se jo lahko samo lajša.
Ko sem pa omenila mojo mamo na začetku te "zgodbe" - tukaj je še ena stvar. Moj bratranc je zelo "hvaležen" človek - mami mu je posodila skoraj polovico denarja, da si je lahko pred časom kupil stanovanje v katerem sedaj živi s svojo ženo in hčero (no, sej pol je teta moji mami vrnila dnar - ne on) in bratranc je tako hvaležen za tako gesto, da moja mami še sedaj ni videla njegove hčere. Zakaj? Zato ker un zmaj ne dovoli, ker se je skregala z njo - ker moja mama ne špara besed, kadar ima razlog za to in takrat ko sta se z unim zmajem pičle, je bilo vse upravičeno. Lepa štalca? A ne?
Groza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Da ne govorim, da je še kar nekaj takih in drugačnih zgodb okoli bratrančeve žene.
Pa ne rečem - noben ni popolen in tudi jest vem, da mi gre moja tašča na živce občasno, sam nikoli si pa ne bi dovolila, da bi jo žalila, prepovedala stike z mojim sinom ... ker vem pa kak se obnašat. Sam zakaj pa se ta koka ne more tko obnašat? Pa še tako - zaradi bolezni je teta že nekaj časa v penziji in penzijona nima lih visokega - pa sta si bratranc in njegova žena drznila zahtevat, da kupita teta in stric voziček Mutsy, ki je kot vest kar drag. Uf .... sej jest bi še kar naprej lajala čez njo, sam pol me ne bo nobena več brala
Nič, bom nehala, da boste čim prej lahko odgovorile, če sploh. Mim grede - res ni treba tega brat, če nočte.
Ne bom nič huda. Komentarjev tut ni treba pisat - če nočte. Sam zlajat sem se hotla.