ledenkaa, pošiljam ti kup
in upam, da bo vajina Tijana čimprej okrevala!
Masha_M, čestitke za Vala!!
Porodna zgodba:
V ponedeljek 26.7. sem bila zjutraj na ctgju, ki ni pokazal nič. Zvečer sem okoli 22 šla v posteljo, spet sem se od vročine full premetavala. Nekako mi je uspelo zaspat, nakar me neka čudna bolečina zbudi cca ob 00:30. SPrva sem imela občutek, da sem spala v takšnem položaju, da mi Maja pritiska na kak organ. Ene par krat sem se obrnila iz enega boka na drugega in mi je bilo full čudno, ker se ta bolečina pojavlja nekam prepogosto in v vseh položajih. Sem šla še na wc in se malo sprehajala po stanovanju. Na popadke nisem niti pomislila!! dokler nisem pogledala na uro in ugotovila, da se bolečina pojavlja na dve do tri minute. Sem si mislila o fak, to so popadki
Ob 1 sem zbudila moža in sva še skupaj spremljala pogostost popadkov, ki so bili vedno bolj boleči in pogosti. Ob 2:00 sem klicala mamo, da pride pazit Teota.
Ko sva odhajala, sem možu rekla naj počaka, da se še počešem
Okoli 3 sva prispela v porodnišnico, kjer so mi naredili ctg, ki je kazal popadke, ginekologinja me je pregledala in ugotovila, da sem odprta 4 cm, me poslala na klistir.
Ob 4:30 sem bila že v porodni in predihavala svoje popadke, ki so bili vedno bolj intenzivni. Bilo je zelo boleče, vendar pol manj kot prvič, ko so me našopali z umetnimi popadki. Ob 5:30 sem bila odprta že 8 cm, okoli 6 sem začutila Majino glavico, se obrnila hrbet in hap cap, trikrat sem potisnila in je bila Maja že zunaj.
Malo sem se raztrgala, zato so mi naredili par šivov, ki mi pa na srečo ne povračajo težav in bolečine, tako da sem od prvega dne kot rožica.
btw, mi je brat v štosu rekel, da sem bila po prvem porodu MATAKO, po drugem pa sem postala MATAKO KOJAMA
sej štekate, ne?
Nad babico in osebjem sem bila zadovoljna, a definitvno me ne vidijo več, moja trgovina se je zaprla
Dan pred odhodom so Maji naredili še test za preverjanje sluha, ki pa je zaznal samo sluh na desnem učesu, na levem ga je zaznal vendar ne potrdil. Zagrabila me je panika, kljub temu, da mi je sestra zatrdila, da je v ušesku verjetno še plodovnica in, ker je aparat full obutljiv ni mogel zaznati oz. potrditi sluha.
Test so nato naslednji dan ponovili in HB je z sluhom vse ok, aparat je takoj zapiskal, tako da je bil stah odveč.
Sedaj smo pa lepo doma, se full crkljamo, Teo je Majo full lepo srejel, jo skozi gleda, ljubčka in boža. Ji nosi igračke, pa vozil bi jo po stanovanju itd... Je pa itak treba full pazit, ker jo mimogrede "knockoutira"
Kaj naj še rečem?
Srečna sem, ker sem mama, ker sem dva krat mama. Ko pogledam moja dva sončka mi gre kar jok. SREČNA SEM, SREČNA IN ŠE ENKRAT SREČNA!!!!
Tko to je to.
Vsem vam želim ekspresen in čimmanj boleč porod!
Slikico pripopam mogoče zvečer, če mi bo čas dopuščal sicer pa ob prvi priliki.
< Sporočilo je popravil Tinky -- 1.8.2010 14:08:03 >