Pozdravljene,
no, pa imam končno čas, da tudi jaz opišem mojo porodno zgodbo.
Torej v četrtek (10. dan čez rok) nekje okrog 2 ure zjutraj so se začeli nežni popadki, praktično neboleči, zato sem mislila, da so to pač lažni popadki, pa tudi časi med njimi so bili različni, zato sem poskušala še malo spat, pa tudi
nisem budila. Okrog 6 zjutraj, ko se moj zbuja, da gre laufat, sem mu rekla, da se mi zdi da imam popadke, samo da pa nisem sigurna, če je to že to al še ne. sem mu rekla, naj kr gre tečt, pa boma vidla kaj bo, ko se vrne, ampak se ni pustil prepričati (HB!
). Je začel malo merit presledke in dolžino, pa so bili na 10min, pa 7, pa spet več in spet manj, ampak ne boleči... V glavnem, meni se ni nikamor mudilo, pa me je vseeno prepričal, da se zrihtam in grema počasi v P. Sma še parkirala na parkirišču in šla peš do P, se po poti šalila, ob 8 so me sprejeli na CTG. pride mimo zdravnica in jo vprašam, če to sploh so popadki, pa reče, da nekaj se riše ja.... je pa mi med vsakim popadkom na CTG odtekel del plodovnice, zato me je po enih 5 popadkih odklopila s CTG-ja, da sem se šla preoblečt v spalno srajco in mi reče naj na hodniku počakam zdravnico. V trenutku, ko sem se vsedla, pa mi je je tamali tako dol pritisnil, da sem imela občutek, da bom rodila kr na hodniku. zmogla sem še poklicat babico, pol pa sem se kr tam na klop vlegla v naročje eni
, ki je čakala CTG. Me je babica hotela pregledat, pa nisem mogla vstat, zato so mi samo pomagali na posteljo in me peljali direktno v porodno. tam mi je babica rekla naj kr potisnem, ker že vidi glavico, ampak mojega moža še ni bilo (se je preoblačil, ni vedel, da je že taka sila). sem se tako zapsihirala, da bom rodila brez njega, da so se mi popadki skoraj ustavili.
no, ko je končno prišel, pa se je v 26min ob 8.46 rodil Enej (sem pa rodila v skrajno neudobnem položaju, ker ni bilo časa, da bi si nastavila ležišče, mi je bilo preveč ravno in se mi je zdelo, da je bilo zato dosti težje pritisnit).
dobila sem par šivov, kar sem itak pričakovala, drugače pa se oba počutima super, se polno dojima, velika sestrica Ema pa ga kr naprej boža, ljubčka,... v glavnem super.
tudi mož bo doma tri tedne z nami in je res priden. kuha, čisti, skrbi da dovolj jem in pijem.... v glavnem sasa36, sma že 2, ki sta najsrečnejši ženski in mamici na tem svetu