Christiana, če se še ne zna sama postavit na noge, bi jo jaz bolj pri tleh držala...še posebej, ker je nedonošenka in drugih veščin še ne obvlada (sedenje itd.), saj obstaja nevarnost posedanja hrbtenice, v kolikor jo preveč obremenjuje, mišice pa še niso dovolj močne. Jst bi jo pustila na tleh, dokler ne bi vsaj lepo sedela (sama, brez opore).
V navodilih od fizioterapevtke je jasno napisano, naj se mulčkom ne pomaga pri hoji tako, da se jih za roke drži (ali daje v hojico), ker s tem prehitevamo razvoj. Sej, vedno je možnost, da ne bo nič narobe, tudi če pomagaš pri hoji, a ravno tako obstaja možnost, da bo imela pupika kasneje težave. Jst ne bi riskirala in bi jo pustila na tleh. Naš se tudi še ne obrača iz trebuha nazaj na hrbet (no, zdej se je neki mal začel), niti pomislil še ni na to, da bi se sam vsedel, kaj šele, da bi se plazil (čeprav mu večkrat pokažem, kako se plazit). Pa nič ne de, bo že enkrat...še vsi so shodili
Ker pri nogah itak pomoje ni panike, so dovolj močne, a kolki, hrbtenica-tu pa mišice še niso dovolj razvite in se naredi več škode kot koristi.
Lahko pa da otrok preskoči katero od faz (npr. plazenje), a v tem primeru mora on to storiti sam, ne pa ob naši pomoči. Moj brat recimo se sploh ni plazil, je začel kar hodit, pa ni danes nič narobe z njim. Se je šele potem, ko sem se jaz plazila (3 leta kasneje) še on začel plazit
No, sem ga pa nekako prepričala, da je pojedel mali frutek korenček, krompir pa cvetača. Sem ga spet morala hecat, ampak upam, da počasi kam pridemo. Zdej gremo pa k mojim na vikend na kosilo. Mi je kar malo težko, ker bo svakinja tudi tam..ampak prej ali slej moramo tudi to dati čez.