Bi to lahko bila že trma, kjer otroci potrebujeo meje?
po moje še ni. Zame najbolj verjetni razlagi sta: zobki ali pa frustracija, ker je ravno na tem, da se začne plazit, sedet, ampak še ne more/zna. To je otrokom kar zoprno, se mi zdi (no, saj je tudi nam). Trudijo se in trudijo, pa ne rata... Jasno, da so tečni. Pa še kak zobek ven rine, pa si tam, kjer ni muh.
Naj jo pustim jokat, ker v nedogled je ne morem nositi po rokah? Bo pri tej starosti to sploh užgalo?
Jaz ju nisem, tako da ne vem, koliko užge. Verjetno da ja, glede na to, da so to prakticirali stoletja. Samo jaz ju ne morem pustit jokat tako.
Tašča pravi...to so stresi za otroka, če se tako dolgo joče. Deloma se strinjam, ampak kako jo navadit, da bi bila kak trenutek tudi sama?
Trenutek ja, pol ure pa ne.
Moje rešitve (alternativne, ker pač ne morem pustit otroka jokat):
- sling - tako jo lahko povsod nosiš sabo in če je kaj nujno naredit, jo maš pač gor in delaš zraven. Pali še pri 12ih mesecih, preizkušeno včeraj, ko sta meli malidve svoj dan...
- košara z igračami: moji je zabavno to, da jo dam v veliko košaro, polno igrač in jih potem ona ven zmeče, mam 10 minut mira, da kaj naredim
- iz sobe praktično nisem hodila oz. sem ju vzela zraven, tudi na wc gresta še vedno za mano

J* ga

, bo minilo...
- stajce nimamo: sva jo kupila za Ronjo, ni marala bit not oz. se je začela dret, če si jo hotel not dat in tako sva pač stanovanje priredila tako, da je lahko povsod po tleh, ne da bi jo non stop gledal. Pri lejli niti poizkusila nisva s stajco, ker v bistvu ni nobene potrebe po njej. Se naučiš hodit čez te male srake

.
- gospodinjstvo je dostirkat počakalo, da se je lubi vrnil iz službe in prevezel tamalo
Vsekakor to "trmarjenje" mine - prej ali slej. Baje otroci v tem času grejo skozi ločitveni sindrom (beri: ne prenesejo, da mama kam gre). Nimajo vsi enako močno izraženega, je pa dokazana povezava med tem, koliko mama otroka nosi in "mu je na uslugo" in sindromom - v obratni smeri: bolj kot se mama odziva na otroka, lažje jo otrok spusti izpred oči. Pri mojih se je to kar potrdilo: obe sem ful prenosila in bila skoz z njima in nobena ni jokala, če sem jo dala komu drugemu v roke - če ni bila ravno zmatrana ali lačna.