Pozdravček punce!
No pa še jaz
Na pdp sem šla na pregled in so me not zadržali, ker sem imela mal višji pritisk pa ctg se G ni dopadel, ker je bil premiren
No takrat je bila ura 11, naslednji ctg sem imela ob 14h, pred tem pa "menstrualne" krče na 10min, ampak un ctg ni kaj preveč zaznal-ta mašina je tud malo
No valda sem šla nazaj v sobo in sem skos imela popadke. Ob 17h je prišel moj na obisk, ker imajo omejene (od 17h-19h), ob 19h pa sem imela še en ctg pa sem rekla mojemu, da naj gre kar z mano, ker mi je to zvijanje blo mal sumljivo. Ja in potem so me imeli na ctg-ju 1uro, od 19h-20h, tot mašin itak ni kazal močnih popadkov, men pa taaak zvijalo. No pol smo izpolnili papirje pa me je babica pregledla, sem bla 3cm odprta, je rekla, da me bojo pripravli na porod in me ša zafrkava, če hočem nov letnik al 09, sem rekla da čem da je čimprej mimo
No ob 20h grem v porodno, mi prederejo mehur, dajo svečko, grejo po mojega in pol se je začelo. Po predrtju mehurja popadki na 2 min, zraven mogla na wc, pridem iz wc-ja pa popadki na minuto in še manj. Me dajo na žogo sedet (joj ko se spomnim kak me je zvijalo na uni žogi) mine mal časa, reče babica, da bo pogledla kolk sem odprta, gremo na posteljo, je bilo 8cm in se je začelo... Mene je tolk bolelo. Šlo je fuuul hitro in so rekle, da zato še tolk bolj boli in me tolažle, da bo zato čimprej mimo.
No rodila sem ob 21.14, tak da je trajalo vse skup eno uro. Ampak bolelo pa res. Sem skos govorla, da pri naslednjem definitivno vzamem ea, sam tokrat je šlo vse tak hitr, da ne vem če bi mi jo uspeli dat.
Moj mi je bil ful v oporo
sam tu pa tam bošček ni vedel kaj naj in če se me je samo dotaknil je že bil kregan
Ja pa priporočam vam, da res počasi predihavate, res se tam zdi da če hitro dihaš da je bolje sam ni. Jaz sem najprej dihala kot zmešana, potem pa počasi in je blo bolje. No v glavnem je res enkratna izkušnja, ni pa prijetno ampak preživiš in ko cartaš štručko se res splača potrpet
No še 12ur pa bomo en teden stari
Drugače je mali priden, ponoči spi, danes je jedel ob 1h in potem šele ob 6h. Je pa res bedno, ko ga najprej dojim potem pa morem še flaško delat. Se mi zdi, da je mal zmeden, ko ne ve kdaj more kak vlečt. Upam, da ne bo dojenja zavračal, ker tud če dobi čist mal mojega mleka je bolše kot pa nič. Ga pa morem vedno preden ga dojim zvagat in po dojenju tudi, da vidimo koliko je popil in če je kdaj kaj več mleka, pa ni
Ma nč ne morem, dojili bomo dokler bo šlo, če pa bo samo na flaški pa tud ok.
Drugače pa pije aptamil, mu kar ustreza, tak da ne bomo menjavali zaenkrat.
Bom pa dala slikice tud tu v album.
Jaz sem kar ok, mi je pa hemoglobin padel na 103in morem retafer jest... Bila sem šivana, presredka mi niso rezali pa se je mal raztrgalo, je peklo prva dva dni, ko sem šla na vodo, potem pa je blo kul, zdaj sploh ne vem, da imam šive, razen ko se umivam
so res lepo pazile presredek, pa tak super, da ne kar režejo kot so včasih.
Aja drugače pa morem res pohvalit porodnišnico v Sg, osebje je res suuuper.
zala01 srečno!
sassy ti ne dojiš več a ne? A tamali ni več hotel al nisi mela več mleka?
Novopečenim mamicam ČESTITKE!
< Sporočilo je popravil nincrli -- 7.1.2010 9:16:14 >