IZVIRNO SPOROČILO: polho3006
v bistvu so zakoni narave enaki vsem in mislim da ni opice, levinje...ki bi svojega novorejenga mladiča dala drugi samici.
Ja, odločila sem se da bo otroka smel pestovati tisti ki je že starš in razume kakšen zaklad, čudež...je otrok.
Moji mami nisem prepovedala da ga ne sme pestovati, ampak je sama rekla da naj se najprej navadimo mi 3 eden na drugega, da za cartanje pri drugih bo še vedno dovolj časa.
Levinje so znan primer, da vzgajajo mladice skupaj in celo "sestre" in "tete" posvojijo mladice druge samice in jih vzgajajo kot svoje. Sloni so tudi znan primer, kjer vse samice skrbijo za novorojencka...tak da tvoja teorija je mal tko tko...
Mas vso pravico, da dovolis pestovanje svojega otroka samo tistim, ki so sami starsi, ampak me je pa tole zelo zabolelo in sem vesela, da moji prijatelji ne delijo tvojega mnenja. Verjemi, celo sprasujejo me za nasvete, pa sama se nimam otrok.Sem pa popolnoma prepricana, da se za to, da se zavedas kaksen zaklad je otrok, ni nujno treba biti stars. Imas starse, ki se tega ne zavedajo a ne? In imas ljudi, ki niso se starsi pa se tega zavedajo brez problema. Verjamem, da si pod vplivom custev in porodne izkusnje ter da bos s casoma gledala drugace.
Kar se pa samih obiskov tice: sama ves, ali si jih tako kmalu po porodu zelis ali ne. Zase vem, da pridem pogledat novorojencka, ce me starsi zelijo in nazadje sem videla 9 dni staro malcico. Nisem se je dotikala in zelela pestovat, ker se mi je zdelo, da se se mami in oci potrebujeta navadit na novega clana.Danes ima princeska 4 mesece in mami mi jo z velikim veseljem da pestovat in nosit, da si sama malo odpocije

. Zadovoljni smo pa vsi. Torej, ce so obiski obzirni tudi sami ne bodo lezli v otrocka.