Živjo!
lejla, za vašega Ivota:
Upam, da se res čim prej vse uredi!
Pri nas je blo včasih točno tako, kot opisuješ. V vodi ves vesel in zadovoljen, ko smo ga dali ven pa jok. No pred več kot mesecem se je pa kar naenkrat samo umirilo, kot da bi odrezal. Ne vem, kaj je vzrok, samo zdaj je vse ok. Joka včasih proti koncu, ko mu pod pazduho mažem oljčka (da se ne vname), to ful ne mara, pa ko kapo dobi na glavo. Sam se hitro pomiri. Malo počakaj, mogoče bo pri vas tudi samo od sebe nehalo
IZVIRNO SPOROČILO: marijaa
bio hrana Jaz vsemu kar pišem bio ne zaupam, tudi vsem branjevkam iz tržnice, tudi če ni škropljeno pa zrak ni bio
Pri kemijskih analizah se večina korenčka in solate iz domačega vrta ni nič dobro odrezalo, sem delala počitniško v eni ustanovi kjer tudi te analize izvajajo, se še spomnim.
Uf jaz tudi ne, sploh branjevkam. Družinski prijatelj prodaja tukaj v Lj na tržnici in se fajn poznajo med sabo in potem si tudi marsikaj povedo, kaj v resnici prodajajo. Ne rečem da vsi, sam vsaki mamci pa tudi ni za verjet. Mah itak ni nič 100%, se pač vsak trudi na svoj način kolikor se da. Vem, da je v živilski industriji nadzor največji in najnatančnejši pri otroški prehrani. Sem pa tudi že razmišljala o tem, da vprašanje, koliko je koristi od tega pri Ljubljanskem zraku, glede na to, da je Lj med bolj onesnaženimi mesti v EU. Mi je s tega vidika kar všeč, da se poleti selimo na Dolenjsko
Evo pa še za Patrika:
IZVIRNO SPOROČILO: egleria
poleg tega pa bog ve kaj vse je še dodano notri da obstane toliko časa.. če greš delat sam kašico ziher ne bo obstala niti en dan.. kaj šele nekaj mesecev..
Ja sam doma vloženo sadje ali čežana pa glih tako zdrži par mesecev, lahko tudi brez dodanega sladkorja (konzervansa)

Vkuhavaš lahko doma ali v tovarni, sam doma kozarce težko čisto hermetično zapreš s tem, da bi odstranil odvečen zrak v lončku, zato se doda sladkor kot konzervans. V obratih pa s toplotnimi šoki odstraniš odvečen zrak (je dolga stvar za pisat, v osnovi gre sam za zelo topel in zelo hladen zrak v določenem zaporedju, nič škodljivega), tisto malo kar ga ostane je pa naravno prisoten sladkor dovolj.
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle
A pol če ne poje celega lončka ga imaš lahko tudi za drugi dan?Pa predvidevam da moraš dat v hladnilnik?
Ja, daš v hladilnik. S tem da če ne porabiš celega lončka je priporočljivo, da potreben del kašice vzameš ven v drugo posodico, ne pa da po vsem kozarčku brodiš z žličko, ki je vmes tudi v ustih. Na tak način ostane kašica neoporečna in res brez težav počaka tudi en dan.
_____________________________
Najina mala velika ljubezen