IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Če se ti (ne) razburjaš še ni rečeno, da moramo ostali biti tiho oz. brez mnenja.
Zadevo obrni kakor koli, obrezovanje zaradi verskih razlogov v imenu močnejšega JE pohabljanje!
Se strinjam in še kako tudi z zaspanček 1.
doma imam dva fanta. za tamalega še ne vemo točno, ta starejši ima pa delno fimozo in mažemo z kremico, da bi spravili kožico čez. Obrezala ju kar tako, pa ne bom, čeprav me to kr malo mori. No vidim, da nisem edina proti obrezovanju.
In kot je že zaspanček napisala, dvomim, da bi se dal zdrav moški kar tako sam prostovoljno obrezat, če ne bi imel zdravstvenih težav.
In pa ne štekam kaj imajo pri tem preluknjana ušesa. ko sinova odrasteta, si pa lahko zaradi mene preluknjata karkoli, pa tudi obrežeta se lahko, ko bosta sama zase odgovorna. Jaz ju ne bom dala, morda le v primeru, če bo iz zdravstvenih razlogov kakeršna koli druga možnost edina možna.
In nas je za ta starejšega nagovarjala ena druga P, na sistematskem za v šolo, da ona bi to kr na silo dol potegnila in sem rekla, da naj si slučajno ne drzne to tikat in če se bomo odločli za poseg, ne bomo nič na roke vlekli in trgali dol.
Jah sej se sliši izi, potegnejo dol na hitro, pol pa ene par dni boli, pol je pa dobro. Ma niti slučajno. Če bo potreben poseg, se bomo pogovorili, če se ne bo dalo drugače rešit. Pa še takrat ne želim, da se ga totalno obreže, če se bo le dalo.
naša P pravi, da če se povleče na silo dol kožico, da lahko ostanejo brazgotine, pa še zaceli se večkrat nazaj.
In ja lih to slednje se nam j e namreč že zgodilo.
Ko je bil mali star leto pa pol, je našo P nadomeščala ena druga, ker si je naša zlomila nogo in bla dlje odsotna. In ta nam je potegnila kožico brez moje vednosti, ko sem najmanj pričakovala. Mali je zajokal, jaz bi jo pa najraje ubila. In valda, nam ni rekla, da naj dajemo kožico nazaj, jaz pa nisem nič tikala in se je zaraslo. No fajn, zdej smo pa spet tam kot smo.