writing-img

RE: kaj danes kuhate?

clock-img

17.10.2010, 14:05

clock-img

pelin

pencil-img

1701

nedelja...goveja juha z rezanci ( ni sicer vsako nedeljo ampak danes smo si je res zaželeli), mlinci, pečeni sv. zrezki v porovi  omaki, kitajsko zelje s krompirjem v solati...

clock-img

17.10.2010, 14:15

clock-img

baguSka

pencil-img

18631

mož kuha:

- cvetačno juho
- zrezke v gobovi omaki + pire

jst bom pa zravn se mal rdeče pese v solati...

clock-img

17.10.2010, 14:20

clock-img

Anonimen

Včeraj zrezki na žaru, gobova omaka, pire krompir, sladica granatna jabolka z žličko sladkorja.

Danes palačinke (ni ravno nedeljsko, ampak se mi je peklo user posted image ), polovica z lešnikovo kremo, polovica z marmelado in kislo smetano.

clock-img

18.10.2010, 10:09

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Fižolova enolončnica, za povrh pa palačinke.

clock-img

18.10.2010, 10:11

clock-img

Freya88

pencil-img

1524

Ma danes sem sama in se mi kr ne da kuhat...:S verjetno bom pogrela kaksno lazanjo iz skrinje... kje je pomen kuhanja, ce kuham sama zase? Brezveze...! Torej, lazanja!:)

clock-img

18.10.2010, 10:15

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: Freya88

Ma danes sem sama in se mi kr ne da kuhat...:S verjetno bom pogrela kaksno lazanjo iz skrinje... kje je pomen kuhanja, ce kuham sama zase? Brezveze...! Torej, lazanja!:)

enako, sam mene ne čaka nobena lazanja v zmrzovalnikuuser posted image . Se mi pa lušta in mogoče ravno danes naredim in jo dam za boljše čase zamrznituser posted image

clock-img

18.10.2010, 10:38

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Golaž + bio polento user posted image  + motovilec

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

clock-img

18.10.2010, 10:48

clock-img

constanca

pencil-img

425

Bucna juha, rösti s spinaco in jajcem in za povrh hruskova pita od vceraj zvecer

clock-img

18.10.2010, 11:28

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Golaž + bio polento user posted image  + motovilec

Si me spomnila, mam jaz tudi bio polentouser posted image , pa bom naredila kar "lazanjo" z bio polent. danes pa se fajn švercam z idejamiuser posted image . Jutri pa široki rezanci z makom- nostalgija iz otroških dniuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 18.10.2010 11:32:45 >

clock-img

18.10.2010, 16:13

clock-img

jakaracman

pencil-img

2011

kuhan krompir, brstični ohrovt, cvetača in kuhana govedina.

clock-img

18.10.2010, 16:30

clock-img

*miska.mcc*

pencil-img

6435

goveja juha od vceraj + sirovi struklji.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

clock-img

18.10.2010, 16:34

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

lazanja z mesom in blitvo + rdeča pesa

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

clock-img

18.10.2010, 16:35

clock-img

tix

pencil-img

908

Maslovnik

clock-img

18.10.2010, 18:43

clock-img

pelin

pencil-img

1701

Danes mešanica kultur user posted image ...goveja juha  z rezanci od včeraj nato pa še chili con carne in pšenične tortilje...

clock-img

19.10.2010, 10:52

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

IZVIRNO SPOROČILO: tix
Maslovnik

Kaj jeste zraven? Kar kruh ali kaj drugega?

clock-img

19.10.2010, 10:55

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.10.2010, 10:57

clock-img

*miska.mcc*

pencil-img

6435

tisto iz reklame: špagete bolognese, pecene v pečici.user posted image + radič in kitajsko zelje za solato.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

clock-img

19.10.2010, 11:18

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Polnjena buča in polnjene paprike, mešana solata.

clock-img

19.10.2010, 12:28

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Včeraj so bili končno ječmenovi polpeti, zraven pa jasminov riž in korenček v omaki. Za čez pa brusnični šejk (sem morala banane porabit).

danes je mercator day

Pri nas tudi, hehe, samo da mi jemo hiper štručke - kar v trgoviniuser posted image . Sicer so bili pa zjutraj za zajtrk jabolčni žličniki, za kosilce ječmenovi polpeti (oz. kar je ostalo od včeraj), zdaj se peče še kruh s tremi čokoladami, za kaj več si pa trenutno ne dam dela, ker sem bolana. Zvečer bojo pa skrivalnice: to je v bistvu kuhan krompir, nadevan s solato iz rdečega zelja in kupa drugih stvari zraven.

clock-img

19.10.2010, 13:58

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Aja, pa ričet sem pogrela (zmrznjen) - to je bilo na Ronjino željo - hecen otrokuser posted image

clock-img

19.10.2010, 17:16

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

19.10.2010, 17:19

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Dabnes ne kuham. user posted image

Z g. Možem sva jedla zunaj - ocvrt mesni sir, pražen krompir in kumarično solato.

Za večerjo bo pa najverjetneje mesno-sirna lasagna (za 15 minut v mikrovalovko).

clock-img

19.10.2010, 19:11

clock-img

pelin

pencil-img

1701

Danes jota s prekajeno šunko  in ržen kruh...poobedek kremne rezine (iz najbližje slaščičarneuser posted image )...

clock-img

20.10.2010, 09:32

clock-img

špelin@

pencil-img

16873

Mesna lazanja in pesna solata.

clock-img

20.10.2010, 09:56

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Ronja, te večkrat berem... Koliko ur dnevno tebi vzame kuhanje? user posted image
Ker vidim, da res delaš stvari, ki jih niti izgovorit ne znam, bi jih pa jedla, ampak ne vem kje bi našla čas

hehe, saj kuhanje ni nič bolj komplicirano, če se jed čudno imenujeuser posted image . No, včasih je, nekatere stvari so res zamudne.
Ampak sem mela dober trening: Ronja, ko je bila mala, se je drla tisto sekundo, ko je postala lačna in ni utihnila, dokler ni jedla (zdaj se je že navadila, da ni vse takoj). In potem sem gledala Ramsyja in sem si rekla: "če lahko tile spacajo celo jed v 15ih minutah, zakaj ne bi mogla jaz?" In sem poizkusila in se dejansko da - za eno osebo, seveda. Za 4 rabiš malo več časa... Ampak to je bil tak prelomen trenutek, da sem videla, da lahko zelo hitro kuham, če hočemuser posted image . Nekaj časa sem imela potem prav veselje skuhat čim hitreje - in sem včasih res naredila za vse 4 v 20ih minutah in pokala od ponosauser posted image (vsako tele ma svoje veselje;) Zdaj sta malidve že bolj potrpežljivi in ne tekmujem več s časomuser posted image .

KOliko časa na dan kuham? Pa kako uro na dan verjetno, čez vikend pa več. Res pa je, da je lubi moj "prep cheff", kot se sam imenuje (dostikrat mi kaj nareže, sploh meso in naseklja zelišča - to skoraj vedno on dela), imam pa tudi kup kuhinjskih strojčkov, ki olajšajo (oz. pospešijo) delo (multipraktik in mikser predvsem, pa tudi kruhomat, vodogrelec, mikrovalovka  za stopit čokolado, maslo, pogret kaj...)

Dostikrat je tudi ključ v organizaciji: dosti (predvsem tujih) receptov ni tako kompliciranih, samo rabijo čas: torej da daš kalčke par dni prej kalit, da narediš 2 dni prej kislo testo, itd... Samo zmešat ni noben problem, namočit stročnice še manj... Samo moraš vnaprej mislit (to je pa včasih težkouser posted image ). Nama se zdaj super obnese, da malo planirava jedilnike: pogledam, kaj morava porabit in si zapomnim, kje sem videla kak fajn recept s tem, dostikrat pa samo improviziram. to ne pomeni, da imava za vsak dan določeno, kaj bomo jedli, ampak samo, da imam en spisek jedi, ki jih lahko naredim iz tega, kar imam doma, zato da bom porabila stvari, da ne grejo stran. Kadar pa komu kaj zapaše, pa če je možno, naredimo to, ne glede na spiske, seveda. Spiski so fajn tudi zato, da jemo bolj raznoliko, da je enkrat riž, drugič testenine, tretjič krompirjeva jed, četrtič mlečna, petič kaka kruhova zadeva (cmoki,...), itd... Pa razična zelenjava, pa enkrat leča, drugič fižol, tretjič sejtan, četrtič ribe, petič meso,... Ker rutina ubijauser posted image . Pa ker tako hitreje najdeš kako super jed kot če skoz kuhaš eno in isto.

Danes bomo jedli mungove kalčke v jogurtovi omaki z rižem, ker se mi mungo valja po omari že čisto predolgo in ga bi rada porabila (zato sem jih predvčerajšnjim namočila, da so do danes vzkalili), zraven bo pa ali riž (to si je zaželel lubi) ali pa indijski kruhki (to si je zaželela pa Ronja) - bom videla, kdo si bo bolj želeluser posted image . Za čez pa planiram grozdno pito, ker smo od dedija dobili domače grozdje in bi ga bilo škoda stran vrštuser posted image .

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem