writing-img

RE: kaj danes kuhate?

  
clock-img

26.01.2011, 19:21

clock-img

marta82

pencil-img

5534

Tortilje nadevane s puranjim mesom, sirom in rdečo papriko.

_____________________________

BE NICE!
I could be your boss someday.

clock-img

27.01.2011, 12:05

clock-img

Čebel@

pencil-img

16171

goveja juha+pečena pišč. bedra+pire krompir

clock-img

27.01.2011, 12:35

clock-img

ronja

pencil-img

15289

V soboto je bila pica, v nedeljo bio piščančja bedra od tasta (sam goji purane!) in zelenjava (koleraba, korenje, paprika) v pečici, v ponedeljek po spletu naključij spet pica, samo da iz kislega testauser posted image (je pa čisto dobro prišlo, sploh se ni poznalo na okusu, da je večkrat vzhajano), pa z različnimi siri (camamber, fetaki, kozji), inčuni in neko domačo suho salamo. V torek se ne spomnim več, včeraj pa smo jedli pri mami brokolijevo juho, pohane sardele, pire krompir in špinačo.
Danes - ufff, danes bo pa končno bučna lazanja, že cel teden sanjava o njej, pa nikoli ne pride na vrsto! Ampak today's the day!


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

28.01.2011, 08:20

clock-img

Čebel@

pencil-img

16171

danes:zelje in pečenice

clock-img

28.01.2011, 08:52

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@

danes:zelje in pečenice



Mi tudiuser posted image

clock-img

28.01.2011, 09:14

clock-img

bumerang

pencil-img

3207

Danes - ufff, danes bo pa končno bučna lazanja, že cel teden sanjava o njej, pa nikoli ne pride na vrsto! Ampak today's the day!



Imam muškatno bučo, imam sveže vlečeno testo za lasagno - recept, prosim. user posted image

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

clock-img

28.01.2011, 09:48

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Hm, jaz sicer delam lazanjo s testom za testenine - ni isto kot vlečeno, je debelejše in ima več jajc, nič vode, ampak lahko narediš tudi z vlečenim, samo bo bolj kot "burek" oz. "pita savijača" iz buč.
BUČNA LAZANJA
No, jaz sem naredila testo iz 200 g moke in 2 jajc, zamesila in zvaljala na strojček za testenine do debeline 6 in jih skuhala v slanem kropu. Medtem sem za nadev popražila na maslu eno sesekljano čebulo, dodala na kocke narezano bučo (celo, mela sem butternut) in zalila s 3 dl mleka, ter začinila s soljo in poprom. Ko se je buča zmehčala, sem jo na grobo zdrobila z vilicami, začinila s kuminom (ne kumina, ampak kumin, čisto druga reč!), dodala 4 rumenjake in nasekljan šopek petršilja. Potem sem v naoljeno ognjevarno posodo dala najprej plast testenin, pa plast buče, testenin, buče,... dokler nisem prišla do konca - končaš z bučo in spečeš na cca 190-200°C, cca 20-30 min. Zmazali smo celo v enem šusu, nič ni ostalo za današnjo malicouser posted image .

Za večerjo so bili pa eclerji, ste mi s tisto temo o Parizu lušte naredile in sem se jih spravila spečt - njamsi, danes ni nobenega več, hehe.
PS: saj malo mi je bilo žal, ko potem mali nista hoteli zaspat (pač cuker zvečer...), ampak včasih se pa moramo pocrkljat, a ne?;) Smo dane vseeno čisto ok vstale, hehe.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

28.01.2011, 10:15

clock-img

bumerang

pencil-img

3207

Saj ni klasično vlečeno testo, je testo za lasagne ampak ne suho, sveže jajčno. Vlečeno sem napisala samo zato, ker spominja na vlečeno.

Hvala za recept, ga bom malo priredila po svoje. Čebule ne, ker nam škodi, namesto čebule jaz uporabjam drobnjak, pa brez mozzarelle tudi ne bo šlo. Namesto šalše za vezivo pa smetano za kuhanje.


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

clock-img

28.01.2011, 11:24

clock-img

ronja

pencil-img

15289

šalše


A to je rumenjak? No, saj ni treba nič povezovat, buča ne bo nikamor ušlauser posted image . To je po moje bolj za hranila, okus, energetsko vrednost.

Čebulo komot izpustiš - jaz sem precej let kuhala čisto brez nje, pa noben ni opazil razlike. Zdaj, odkar imam pa otroke, pa jo veliko uporabljam, ker naj bi bila malo antiseptična in skratka dobra za preprečevanje raznih bolezni, zato jo povsod uturimuser posted image (ne vem, če kaj pomaga, mojidve sta odkar sta v vrtcu veliko bolani - ampak škodi ne, zato jo dajem, isto s česnom - samo nikoli surovegauser posted image ).

MOcarelo daš komot na vrh, ja. Jaz bi jo tudi, pa jo šparam za en drug recept, ki ga mam namen čez vikend sprobatuser posted image .


< Sporočilo je popravil ronja -- 28.1.2011 11:25:17 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

28.01.2011, 12:08

clock-img

bumerang

pencil-img

3207

Šalša je paradižnikova mezga.
O, je treba povezovat je, mi imamo radi sočne lasagne in glede na to, da jih nikoli prej ne prekuham, niti suhih ne, mora biti v posodi nekaj mokrega, da skuha testenine.
Mozzarello pa vmes, ne na vrh, na vrh sodi parmezan.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

clock-img

28.01.2011, 12:21

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Paradižnikova mezga gre itak povsod, vendar je v tem receptu ni, tako da je ne moreš nadomeščat, lahko edino daš smetano ekstra, če želiš. Vendar tukaj kar se tiče sočnosti ni problema: buča je namreč precej žmohtna, daleč od tega, da bi bila suha. Jaz sicer domače testenine prej skuham, ker se potem manj razpacajo, lazanja ima potem lepšo strukturo.

Nam je pa mocarela na vrh všeč, ko se lepo stopi in zapeče - njam! Včasih tudi vmes, ampak odvisno, kako bogato želimo.

No, dober tek!


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

28.01.2011, 22:01

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Danes so bile testenine z grahom in šunko od Carlucciota - to je pa moj omiljeni kuhar - ni lep, ni mlad, ni britanc, je star, debel Italijan s širokim nasmehom in super receptiuser posted image . Tako, če katera ne ve, kaj bi si izposodila v knijžnici;). Imajo tudi eno njegovo prevedeno v Slo. Gobe, ki bi jih strašno rada kje dobila in kupila, upam, da najdem v kakem antikvarjatu. No, sem zašla.

Za posladek je bila prekmurska gibanica, ki jo je donirala prijateljica, ki je imela rd. (namesto, da bi jaz njej torto nesla! Ampak so se odpravljali na smučanje in ji res ne bi naredila usluge s tem - rajši drugičuser posted image ).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

29.01.2011, 11:51

clock-img

zvezdica_1

pencil-img

376

juha, pleskavice s sirom in krompirjeva solata.

clock-img

29.01.2011, 16:29

clock-img

marta82

pencil-img

5534

Bedrce, pire in dušena bučka.

_____________________________

BE NICE!
I could be your boss someday.

clock-img

29.01.2011, 16:45

clock-img

sanasan

pencil-img

1264

goveja juha (zaloga iz skrinje:)) z zlatimi kroglicami
bel riž iz ricecookerja, jurčki v omaki, pečena puranja krača, motovilec z redkvicami
aja, in deci refoškauser posted image

_____________________________

CARPE DIEM!

clock-img

30.01.2011, 10:39

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Danes so bile testenine z grahom in šunko od Carlucciota - to je pa moj omiljeni kuhar - ni lep, ni mlad, ni britanc, je star, debel Italijan s širokim nasmehom in super receptiuser posted image .



OOO, ta pa je res cuker kuharuser posted image . Pred 3 leti sem skoraj vse njegove oddaje pregledala.

Mi smo včeraj imeli govejo juho, puranje zrezke v domači jurčkovi omaki, riž, mešano solato. Danes bo goveja juha z zelenjavo ter škampovi repki na buzaro.

clock-img

30.01.2011, 10:53

clock-img

zvezdica_1

pencil-img

376

goveja juha, goveji zrezki v omaki, zdrobovi cmoki, solata...

pa nekaj za sladico

clock-img

30.01.2011, 10:57

clock-img

hrchy

pencil-img

949

Vceraj sem bila zaposlena s torto (kokos-malinova), in ker so ostali rumenjaki, pa se skrinja je pocas za popucat, je dragi naredil domace njoke z gobami v vinu. Zvecer smo jedli tapase s prijatelji.
Danes za bolj obilen zajtrk domac kruh s sirckom in kalcki, kosilo itak ne vem, ce bo, ker delam (in ne vem, do kdaj). No, mogoce bo moj dragi se kaj iz skrinje popucal - ce bo imel cas user posted image
Zvecer sva pa itak spet povabljena k prijateljem na vecerjo. user posted image

clock-img

30.01.2011, 12:02

clock-img

zvezdica_1

pencil-img

376

hrcy

a lahko dobim recept za torto kokos-malina?
hvala

clock-img

30.01.2011, 18:05

clock-img

hrchy

pencil-img

949

zvezdica, ja, ce se bom natancno spomnila, ker sem malo improvizirala user posted image Torta je izgledala cudovita, prisla pa je precej tezka, zato bi jo v naslednjic naredila malo drugace. Bom na koncu napisala, kaj bi spremenila.

Preliv zacnes delat en dan prej:
2 paketa zmrznjenih malin skuhas z nekaj vode in sladkorja. Odcedis preko drobnega cedila cez noc (tiste mase v cedilu ne smes mesat, ker sicer nimas cistega preliva). Dobiti moras 150 g bistre tekocine. Maso, ki mi je ostala na cedilu sem jaz precedila se skozi redkejse cedilo, da sem izlocila peske in jo potem uporabila pri mazanju torte.
Zmesas 90 g sladkorja z 60g vode in dodas 30g tekoce glukoze. potem v tem razpustis 12 g namocene zelatine in mesas, dokler se zelatina ne raztopi. Dodas malinov sok in pustis, da se ohladi.


Biskvit:
245 g moke
12 g pecilnega
½ zlicke soli
3 dl polnomastnega mleka ali pinjenca, sobna temperatura
4 beljaki na sobni temperaaturi
300 g sladkorja
2 cajni zlicki limonine lupinice
115 g masla na sobni temperaturi

Presejes skupaj moko, pecilni in sol. V drugi posodi zmesas mleko in beljake.
Sladkor in limonino lupinico dobro zmesas (lahko tudi ze en dan prej), da se sladkor navzame vonja. Dodas maslo in penasto umesas. Dodas 1/3 suhe mesanice, potem 1/2 mokre mesanice, spet 1/3 suhe, 1/2 mokre in koncas s preostankom suhe. Maso razdelis na tretjine in speces vsako posebej na 175 stopinjah (recimo okoli 25 minut). Ohladis do sobne temperature s pravo stranjo navzgor.

Maslena krema:
naredis italijanski meringue:
1/2 skodelice vode
1,5 skodelice sladkorja
skuhas v sirup do soft ball stopnje. Tacas stepes 4 beljake srednje trdo in potem v tankem curku vlivas sirup (ne na metlice) ob neprestanem mesanju, da nastane trd in svetlec sneg.

Ce nimas termometra za sladkor, lahko sneg anredis tudi takole:
200 g sladkorja in
4 beljake
stepas nad paro, dokler se sladkor ne stopi in iz beljakov rata trd in svetlec sneg. Odstranis in naprej stepas, dokler se povsem ne ohladi.

Snegu dodas
340 g masla na sobni temperaturi
in stepas se okoli 10 minut (na zacetku beljaki upadejo oz ratajo bolj tekoci, po cca. 7 minutah pa se masa spremeni v cvrsto kremo. Takrat dodas kokos po obcutku in malo po malo liimoninega soka - stepas, dokler ni vse cisto umesano.

Torto sestavis takole:
najprej biskvit, ki ga lahko tudi navlazis s kaksnim sokom, rumom... potem premazes z malinovim pirejem, na to pa nabrizgas buttercream (ker namazat ne mores, zaradi malinovega pireja), ponovis z naslednjo plastjo, pokrijes z zadnjim biskvitom. Torto po vrhu in naokoli premazes s kremo in jo posujes s kokosom (po vrhu in ob straneh.
Dobro ohladis.

Preliv se mora ze gostiti, ko ga zacnes prelivati preko ohlajene torte (ce je torta pretopla ali preliv pretekoc, ti bo vse samo steklo s torte) in pocakas da se ohladi. Jaz sem prelila samo po vrhu in pustila, da se je samo malo tu in tam prelil cez rob.

Ko torto prerezes se zelo lepo videjo plasti biskvita, rdecih malin in bele kreme.... res lepa torta.user posted image

Zdaj pa kaj bi spremenila:
Biskvit je sicer lep, ker je svetal, ampak je precej gost. Se ga da nadomestit tudi z navadninm biskvitom.
Nisem ravno privrzenec maslene kreme, zato bi jo naslednjic nadomestila s kokosovim moussom.
Preliv se na masleno kremo ni ravno najlepse prijel, tudi zaradi tega bi bilo bolje imeti samo mousse.

Slo bi seveda tudi samo z malinovo marmelado, pa da ne delas nic preliva, ampak torto samo premazes s kremo in potreses s kokosom, da je snezno bela.




clock-img

30.01.2011, 21:45

clock-img

marta82

pencil-img

5534

Danes nismo bili nič nedeljski: puranji čevapčiči, lepinja in pečena rdeča paprika.

_____________________________

BE NICE!
I could be your boss someday.

clock-img

31.01.2011, 11:39

clock-img

Čebel@

pencil-img

16171

cel vikend le meso in sladke dobrote(tast in svakinja praznovala RD),tko da danes za pomiritev želodca zelenjavna enolončnica z nič mesauser posted image

clock-img

31.01.2011, 11:55

clock-img

K_a_t_i

pencil-img

5246

golaž s polento

_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

clock-img

31.01.2011, 12:11

clock-img

Saša27

pencil-img

1387

Ostanke včerajšnje svinjske pečenke v lovski omaki ter svaljki

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

clock-img

31.01.2011, 12:19

clock-img

ronja

pencil-img

15289

V soboto je bil cvetačni pire in žitni polpeti.

Včeraj je bila za prvo kosilo brokolijeva juhica in lavaš (eni ploščati arabski krhki, posuti s prosom), za drugo, glavno kosilo pa vojvodinjin krompir (z maslom in jajcem zabeljen pire krompir, nabrizgan na pekač v rožice in zapečen v pečici), popečen ohrovt s karamelizirano čebulo in solata iz rdečega zelja, korenja, jabolka, orehov in rozin (oboje iz Ramsaya).

Danes bo česnova juhica, potem pa alma ata (riž z mandlji, korenjem, suhimi marelicami,... - kot neka (mislim, da) indijska  rižota).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem