writing-img

RE: Kaj danes kuhate?

  
clock-img

21.10.2011, 18:36

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY

Danes sva po ene 7 letih jedla pohan sir, na posteljici rukole. In mislim, da ga imam za naslednjih 7 let več kot dovolj, pa sem ga pojedla samo en majhen kos.



Si ista kot jazuser posted image . Jaz si sploh ne morem predstavljat ljudi, ki to jejo tedensko ali tudi mesečnouser posted image

Midva z malčkom pa bova jutri polnjene ajdove palačinke. Za nadev pa še razmišljam, al rikota in špinača ali kaka druga zelenjava

clock-img

22.10.2011, 09:16

clock-img

sonček33

pencil-img

11583

špageti v voku z zelenjavo
solata
sadna kupa


_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...


clock-img

22.10.2011, 09:18

clock-img

StrawberrY

pencil-img

957

Sprememba v jedilniku. Namesto jote bo musaka.

clock-img

22.10.2011, 09:36

clock-img

ZARA

pencil-img

17227

Ne vem, še ne obratujem.

clock-img

22.10.2011, 09:39

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

domačo gyros pito user posted image

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

22.10.2011, 13:26

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Ravno prebavljamo:
- česnovo-porovo juho (zdaj rabimo naravni antibiotik) user posted image
- faširano pečenko z jajčko
- pire vesoljcev user posted image (krompir+grah+brokoli)
- zelena solata
- za sladico bom pa, ko se otroka zbudita, spekla pečjakove čokoladno-nuteline rogljiče.

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html


clock-img

22.10.2011, 13:28

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Za večerjo bom pa verjetno probala narediti kakšne palačinke glede na to, da sem si privoščila ponev za palačinkeuser posted image

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html


clock-img

22.10.2011, 13:30

clock-img

Andromeda

pencil-img

3755

- juha z zdrobovimi žličniki
- postrv po tržaško, kruh
- solata iz kitajskega zelja

clock-img

23.10.2011, 09:24

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Ravno prebavljamo:
- česnovo-porovo juho (zdaj rabimo naravni antibiotik) user posted image



Tole bo pa jutri pri nas- dobro, da si me spomnila. Pa en dan morava še tisto poletno rdečo juhico naredituser posted image


Danes pa imava rumeno rižoto.


Ronja ne pozabi nameuser posted image , v bistvu se še ne mudi, ampak moram prej sprobat, preden komu drugemu ponudimuser posted image

clock-img

23.10.2011, 15:41

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Predvčerajšnijm so bili res kruhovi cmoki, pa lignji po grško in seveda neka zelenjavna priloga, pa se ne spomnim več kaj, bom vprašala lubija, ko se zbudiuser posted image .

Za včeraj rajši ne povem, ker česa tako zanič že zadnjih 10 let nisem skuhala! Se vidi, da nisem glih v "najboljših koži"... S samimi jedmi ne bi bilo nič narobe, če jih ne bi tako grozno zavozila - sem bila čisto nerodna, vse mi je padalo iz rok in tudi hrana je bila temu primerna: puranova rižota s papriko in melancani razkuhana, masleni ohrovt pa pretrd (preveč surov, skratka)... lubi pravi, da me bo s tem zaj* še naslednjih 1o letuser posted image - upravičenouser posted image No, vsaj zelenjavna juha je bila užitna, pa čokoladni ježki tudi.

Danes je bilo pa eno ornk kosilo, vredno svojega imena - smo povabili tasta in taščo na obisk: zelenjavna juha (cvetača, brokoli, mlada čebla, šalotka, česen, krompir, sveža zelišča...), glaziran korenček s timijanom in masleni ohrovt za prilogi, pa puranji zrezki  in dolfineški krompir za glavno jed. Za sladico pa domače kremšnite. Bilo je kar njami.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

23.10.2011, 15:49

clock-img

Anonimen

V petek so bili njoki z smetanovo omako s šampinjoni, fižolova solata.
Včeraj smo jedli špagete z bolonjsko omako in rdečo peso za solato, za poobeden je bil čokoladno-kostanjev kolač.
Danes je bila na sporedu porova juha, pečen piščanec s pire krompirjem, dušeno kislo zelje in dušene paprike s česnom. Za solato ostanek rdeče pese. Počasi se spravljamo k peki jaboljčne pite in zavitka.
Jutri pa ne vem, nekaj zelo na hitro in instant, ker naju z možem čaka natempiran dan, enako bo tudi v torek in sredo, potem pa upam, da se bo malo umirilo. Torej bo verjetno kak burek, pica, ali pa ajdovi štruklji z orehovim nadevom (iz skrinje, seveda, za svežega ne bo časa).

clock-img

23.10.2011, 15:54

clock-img

ronja

pencil-img

15289

hope, izvoli:

ZELIŠČNA ZELENJAVNA PEČENKA Z MOCARELO
-240 g naribanega korenja
- 1 sesekljana rdeča čebula
- 2 stroka česna, stisnjena, seveda
- 3 stebla zelene, nasekljane
- 125 g na lističe narezanih gob
- 1 mala bučka, tudi narezana na kolesca
- 1 žlica sesekljanega petršilja
- 2 žlici sesekljanega koriandra (zelenje od koriandra, ne semena)
- 60 g naribanega sira
- 2 jajci
- 125 g polnozrnate moke

Ugani kaj - vse skup zmešaš (uh, kako težkouser posted image ), naložiš v naoljen pekač ter pečeš na uradno 180°C (če se prav spomnim, sem jaz dala malo večjo T) cca 1 uro.

Medtem narediš paradižnikovo omako, ki jo boš postregla zraven:
- 3 žlice dobrega olivnega olja
- pol na lističe narezane čebule (lahko jo tudi sesekljaš, seveda)
- 1 strok česna, strt
- 1 žlička sladkorja
- 2 400-gramski konzervi paradižnika v koščkih (če boš delala za goste, vzami Pomi, je boljši od raznoraznih "cheap" variant)
- sol in poper
Torej: na olju prepraži čebulo in česen, dodaj paradižnike, začini s sladkorjem, soljo in poprom ter počasi kuhljaj še cca pol ure (tudi če malo manj, ni panike).

Ko je pečenka pečena, jo vzameš ven, ppustiš 5 min. na miru (probaj ta del upoštevat, se bo veliko manj razturila, ko jo boš jemala iz pekača) in segrej žar. Zdaj zvrni pečenko ven na desko, jo razreži na dober prst debele rezine in jih naložiš, tako a se prekrivajo kot strešniki v nek nepregoren pekač/nizko posodo. Polij čez paradižnikovo omako in posuj s
- 150 g nastrgane mocarele.
Daj pod žar za cca 5 min. oz. da se sir lepo zapeče in takoj postrezi.

Ni glih neka znanost, a ne?user posted image Lahek, pa lušten recept, samo jajca in sir morajo tvoji gostje jest, če ne maš spet probleme;).



< Sporočilo je popravil ronja -- 23.10.2011 16:01:59 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

23.10.2011, 16:47

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Hvalauser posted image , sliši se slastno in bom definitivno sprobala. Ne vem kaj naj z gobami naredim, ker jaz našmu ta malmu še ne dajem gob. Mož pa spet tolk paradajza ne prebavljauser posted image . Za kasnej bo že ok, sam sprobat pa ne bom moglauser posted image Saj vem kompliciram, ampak zdaj se bom prvič držala recepta kot pijanc plota, ker me je kar groza- nisem še nikoli kaj takega videla ali probala. V skrajni sili naredim in zamrznem- ap si bom jaz ven jemala, ko bo moj spet na kaki službeni potiuser posted image

Aja, jajca in sir niso problem- sicer skušajo jajca dat na minimum in če se da zamenjajo za kaj drugega, ampak noben se ne bo pritoževal- niso komplikatorjiuser posted image


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 23.10.2011 16:49:21 >

clock-img

23.10.2011, 16:54

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

omako pa lahko narediš kako drugo - recimo belo smetanovo. ta se s sirom ful lepo zapeče..

clock-img

23.10.2011, 18:57

clock-img

Tutan

pencil-img

1441

Danes za kosilo: riž z grahom in stročjim fižolom, panirani piščančji mini zrezki, solata

clock-img

24.10.2011, 11:07

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

Porova juha s česnom in crostini. Smo nadišavljeni, če še pripišem čebulni sirup za kašeljuser posted image user posted image

clock-img

24.10.2011, 11:10

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

dolfineški krompir



Joj, daj piši po domačeuser posted image user posted image , ker moram pol skoz gugl spraševat. Kak si sploh zapomniš imenauser posted image . Jaz  gledam recepte (tv ali revija), pa še v življenju nisem prebrala naslova, sam slikco memoriziram in nekaj sestavin- itak več ali manj improviziramo oz prilagajamo svojemu okusu.

clock-img

24.10.2011, 11:26

clock-img

ronja

pencil-img

15289

hehe, saj sem si narobe zapomnila: dofineški krompir je - brez l-jauser posted image . Sicer pa to ni neka znanost: mleko in smetano zavreš skupaj z začimbami (strt česen, lovor,...) - jaz sem dala cca pol litra mešanice za kilo krompirja in cca 30 dag sira; medtem krompir olupiš in naribaš na tanke rezine (multipraktik=zakon!), sir naribaš (multipraktik= spet zakon!). Potem polagaš v naoljen pekač (olivno olje = zakon;) najprej plast sira, potem krompirja (tako da se rezine prekrivajo kot strešniki), ga začiniš s soljo in poprom, pa spet sir, krompir+ sol in poper, itd... do vrha (končaš s sirom, seveda). Čez vse preliješ tisto precejeno smetanasto mleko, potlačiš, da se mleko+smetana zalezeta v vse špranje med krompir in sir, po vrh potreseš še malo sira in daš v segreto pečico na 200°C za dobre pol ure do 40 min, da se na vrh lepo zapeče in da je krompir lepo mehek.

Saj improviziraš lahko tudi s takimi recepti, brez skrbi;). Meni je fajn probavat tudi druge recepte, ker če je samo moj impro, potem smo omejeni na mojo glavo - je pa na svetu še par milijonov dobrih kuharjev, mnogo boljših od mene in se splača kaj naučit od njihuser posted image . Tale recept je od Ramseya (sicer malo prirejen - jaz sem dala več sira - on da 20 dag, pa več mleka sem dala in smetana ni bila sladka, ker sem imela samo kislo, on da pol-pol, jaz sem dala več mleka in manj smetane, pa polovico pekača sem začinila tudi s poprom, druge pol pa ne, itd...)

Pa en tak frik na učenje sem - pravi nerd, hehe. Iz vsake bedarije moram naredit znanostuser posted image , še iz krompirjauser posted image . Vsako tele, saj veš...user posted image


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

24.10.2011, 11:29

clock-img

ronja

pencil-img

15289

Aja, v zelenajvni pečenki po moje komot spustiš gobe, omaka je seveda lahko kaka druga, čeprav če bo bešamel (bela omaka), potem bo vse skup precej težko - jaz bi v primeru, da paradižnika ne prebavljajo, dala mogoče rajši kako korenčkovo omakico ali kaj takega... to bi tudi šlo zraven. Ker maš tako že precej mocarele in še bešamel - bo precej nasitno - če misliš kako dobro torto potem postrešt, je boljše malo lažje glavna jed. Če boš imela za sladico sorbet, pa seveda bešamel čisto ok.
joj, tvoj ne je paradižnika? Jaz bi umrla brez paradižnikove omakce...

Aja, še za danes: bo zelenjavna juha in jabolčni žličniki.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

24.10.2011, 11:32

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
dolfineški krompir



Joj, daj piši po domačeuser posted image



ja kako ne veš, krompir od Dolfeta, ne? user posted image

ne, resno; dofineški krompir (po moje izhaja iz Dauphine - titula, ki jo je imel prestolonaslednik francije; provinca v franciji)

Dofineški krompir -

po pekaču daš narezan česen, čez na rezine narezan posoljen krompir, preliješ z 2,5 dl sladke smetane, naribaš muškatni orešček in daš peči.

pekač namažeš s česnom (strok podrgneš), surov krompir narežeš na rezine in zložiš v pekač, preliješ z omakco (rumenjak, 2,5l sladke smetane, sol, mušatni orešček. pečeš 1h na 180.

aha, vidim, da je že ronja "doktorirala" iz Dolfeta user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 24.10.2011 11:36:44 >

clock-img

24.10.2011, 12:24

clock-img

Hope2

pencil-img

7572

IZVIRNO SPOROČILO: ronja


Saj improviziraš lahko tudi s takimi recepti, brez skrbi;). Meni je fajn probavat tudi druge recepte, ker če je samo moj impro, potem smo omejeni na mojo glavo - je pa na svetu še par milijonov dobrih kuharjev, mnogo boljših od mene in se splača kaj naučit od njihuser posted image .



Saj tako delam- ideje kradem z gledanjem slikic in določenih sestavin, vsi obožujemo vedno kaj novga poskusit, zato ap pravim, ad si naslove nikoli ne zapomnim. Evo gledam kuharski kanal še med miganjem na orbitreku, zraven mam zvezek in če je kaj zanimivega, hitro zapišem sestavine in mal skiciram zadevo- naslov ap anikoli, ga kar po svoje napišemuser posted image user posted image user posted image

Zato pa so mi pol tale čudna imena, ko nič ne povejo tolk smotanauser posted image user posted image user posted image . In tolk, sem vprašal gugla in mi ni nič našel, itak, če še narobe napišešuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kar s etiče bešamel omake oz sirne, ap definitivno ne bom dala, ker bi lahko bilo preveč smetane, sira in jajc za njih, ko že itak ne jejo v večjih količinah. Gobe pa sm ezato mislila, ker ni glih mala količina in bi mogoče kaj manjkalo, tudi okususer posted image . Bom probala doma brez gob, sam moram še prej v trgovino v nabavo. Paradižnikove omake pa samo moj mož ne prebavlja (v malih količinah ja, v večjih pa ne)- recepta ne morem sprobat v času ko bo še on jedel- na tisti večerji bo tudi meso, tak da itak ne bo on tega jedeluser posted image - jaz samo hočem doma poskusit prej, preden tole dam komu drugemu na mizouser posted image





< Sporočilo je popravil Hope2 -- 24.10.2011 12:26:26 >

clock-img

24.10.2011, 12:35

clock-img

ronja

pencil-img

15289

In tolk, sem vprašal gugla in mi ni nič našel, itak, če še narobe napišeš


Se globoko opravičujemuser posted image . Jaz si navadno probam zapomnit naslov, ker potem najlažje najdem zadevo, ne da bi si morala zapisovat sestavine - v gl. gledam po knjigah in so itak že napisane, se mi ne da prepisovatuser posted image .

ja, saj lahko po par koščkih ne poliješ paradižnikove omake, pa bo tisto jedel g. Mož, ostalo pa vi. Glede gob - ja, okus bo sigurno manjkal, ampak če se gre za male otroke, potem nimaš kaj - razen če narediš to enkrat tako sebi za malico v službi - ziher sodelavke ne bojo mele proti;).


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

clock-img

24.10.2011, 15:55

clock-img

Felicita

pencil-img

5145

ostanki tzatzikija in pite user posted image

sicer pa tale Dolfe krompir men zveni zlo podobno temule: http://www.kulinarika.net/recepti/11201/priloge/kraljevski-krompir/


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

clock-img

24.10.2011, 16:02

clock-img

mateyka

pencil-img

13812


IZVIRNO SPOROČILO: Felicita
sicer pa tale Dolfe krompir men zveni zlo podobno temule: http://www.kulinarika.net/recepti/11201/priloge/kraljevski-krompir/



Felicita, obratno je, kraljevski zveni kot Dolfe user posted image folk ponavadi prireja recepte po svoje kake razširjene recepte in jih potem objavi na kulinariki (seveda delajo tudi čisto svoje, da ne bo pomote in razburjanja user posted image - tudi jaz kaj objavim gor)

danes za kosilo: njoki in piščančji paprikaš, zelena solata s koruzo

današnja sladica še v delu: nek varianta na "simpl čoko torta" (pokažem, bo poslikano user posted image )

clock-img

24.10.2011, 18:23

clock-img

Paštetka

pencil-img

7346

Mmmm....

Jaz sem pa naredila božansko ponov polno vitaminov in z jajčnimi rezanci. mmmm...
Na kockice sem narezala pišč.prsa in jih zlato popekla na sezamovem olju. Pečenega piščanca nato shranila na toplem. V ponvo sem dodala še malo sezamovega olja in popekla na hitro (na rezinice narezan por, 3 stroke zdrobljenega česna, 1 velik nariban korenček, nariban gomolj zelene), proti koncu sem dodala še narezano rdečo papriko, in čisto na koncu naatrgala noter ingver.
V drugi ponvi sem na sezamovem olju prepražila indijske oreščke, madeljne in proti koncu dodala sezamova semena.
Pražena semena sem dodala v ponev z zelenjavo, dodala meso, in kuhane riževe rezance. Po vrhu sem malo polila še lanenega olja, zaradi malega, ker noče ničesar, kjer je omega 3.
Na krožniku sem še dodala zraven češnjev paradižnik.

Zraven sem si naredila še ingverjevo toplo limonado.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 24.10.2011 18:27:01 >


_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html


Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem