IZVIRNO SPOROČILO: lizika2
živjo.
ste pa zelo aktivne na forumih. zelo pohvalno.
vprašala bi vas, če svojim malčkom že dajete gluten, kako pripravite gres (z adaptiranim mlekom ali z vodo) in kakšne testenine, polento kupujete za otroka. Jaz verjetno kompliciram in vedno pripravljam za tamalga drugačen obrok kot za ostale člane. pa še nekaj... kolikokrat na dan jeste? Naš je pravi jedec goste hrane. do zdaj je bil dojen, zdaj pa zavrača dojenje in mleko po steklenički, vode sploh ne mara, tko da obupavam. tekočino mu uspem dati le po žlički, pa še to le redko dovoli. koliko krat na dan pijejo vaši mleko in po koliko? pa še nekaj... sin že tri dni non stop histerično joka, ko ga vzamem v naročje ali pa če ga zgačkam je zadovoljen, če je sam na blazini pa vrešči. sicer se res veliko ukvarjam z njim, sam se namreč sploh ne zna še zamotit, se še ne plazi, tko da imamo res kar težko obdobje. zgleda zdrav, ne vem, če ga mučijo zobki, ali sem ga enostavno tako razvadila in navadila na naročje. vedno preden zaspi (ponoči in podnevi) nujno mora jokat. prosim, naj še katera reče, da ima podobno situacijo.
Najlepša hvala za odgovore.
Dober večer!
Meni je pediatrinja rekla, da so trenutne smernice pri uvajanju glutena za dojene otroke med četrtim in sedmim mesecem.
Gres sem mu jaz do sedaj skuhala na riževem mleku, vendar ni bil naudušen. Adaptiranega ne uporabljam, ker je še vedno veliko dojen. Ostalo gosto hrano mu tudi jaz pripravljam posebej, ločeno od najinih obrokov. Meni se to ne tdi kompliciranje, saj dojenčki še ne morejo jest enake hrane kot mi. Poleg tega ima povsem drugačen ritem kot midva. Število obrokov ne štejem, ker je vsak dan drugače. Je zelo odvisno od tega koliko poje. Včasih se hoče kar takoj še dojiti, spet drugoč čez pol ure, eno uro ali pa dve. Dobi pa cca. tri obroke goste hrane, ostalo dojenje (o količini nimam pojma, ker še ni pil mleka po steklenički). Spije povprečno eno malo stekleničko čaja na dan, včasih več, lahko pa tudi manj.
Histerični jok: Naš mali hoče biti tudi veliko na rokah. Histeričen jok čez cel dan (če ga odložiš) smo mi imeli po cepljenju in mogoče še kakšen dan. Mi Ažbeta odlagamo na tla koliko se le da. Se pa hitro naveliča in začne vreščat. Nato ga potolažimo in spet poskusimo s čim zamotit. Zaspati ne zna sam in bi tulil kot zmešan, če bi ga kar pustili. Uspavamo ga na prsih ali na rokah z zibanjem ali petjem. Ko se ponoči zbudi (to je od 5-15x/noč), mu dam najprej dudo, če ne pomaga, ga vzamem v naročje, ga pristavim ali pa celo nosim. Jokati ga ne puščam.
Skratka lizika2, nisi edina z zahtevnejšim

.