IZVIRNO SPOROČILO: Rosca79
A mi prosim katera, ki ima otročka alegičnega na mleko ali jajca, pove kako se je to pokazalo?
Moj naj bi bil alergičen na mleko in jajca, pokazalo pa se je pri 3 mesecih, rdeči fleki, kot opeklina, luščeči deli na komolcih obrazu, na glavi, čelu, potem pa še po hrbtu, na teži v mesecu ni pridobil, je veliko še bljuval oz. kar polival, je pa bil polno dojen. Šla na strogo dieto en meesc, stanje na koži se ni izboljšalo (kljub predpisanim kremam, ki so delovale 2 dni, 3 dan je bilo še hujše), pri 4 mesecih sem mu začela dajati GH (2-3 žlice), po mesecu in pol je začel manj polivati in pridobil malo na teži, jaz sem bila na strogi dieti. Po 2 mesecih sem začela pri sebi ponovno uvajati mlečne izdelke v manjših količinah. Reakcije nisem opazila. Rumenjaka mu še nisem dala, sem pa mu prejšnji teden dala 3 dni zaporedoma skuto in ni bilo reakcije, bom pa naslednji mesec probala mu malo več uvest mlečnih izdelkov.
S P imava dogovor, da pač probam in opazujem, če bo kaj reakcije, ker večinoma izveni alergija do enega leta oz. do 3 leta. Torej če bo se pokazalo bo mi dala napotnico in bova potem šla na testiranje. Drugače ne bom šla.
Za kožo pa mu je najbolj pomagala v lekarni kupljeno oljna kopel od La Roche-Posay, ter melko za telo ISO-UREA. Tudi temenc sva se s tem rešila.
To so zaenkrat moje izkušnje.
Pa pozdravljene vse, že dolgo nisem bla tukaj.