IZVIRNO SPOROČILO: **Tinkara78**
Otroci danes več nimajo možnosti se med sabo zmenit sami, ker vedno posredujemo starši.
Sama ne posredujem, če vidim da je vse del igre. Če pa čutim, da je otrok ogrožen oziroma dela škodo pa povem. In to jasno in glasno. Zaenkrat mi še nihče ni zameril.
se strinjam.ko vidiš da je prehudo,posežeš.vsaj tako delamo mi.oba ko sta v konfliktu/teh je vedno dost na razpolago-moč-premoč,...),opozorimo s prijatelji skupaj oba.1x opozoriš,drugič,tretjič,odstraniš in sedi.saj počasi skužijo.
če toži učiteljicam,ali mami je zame TOŽI BABA!!

to pri nas ni v rabi,razen za v vrtcu,ga učimo ko je res nekaj ekstremno hudego.za vsak ruvež pa ne.pa saj otrok mora dat to skoz.
čili: hvala bogu da se branijo.to vse prav pride.jaz vedno malo počakam v kaj se bo "konflikt" razvil.za v vrtcu me briga,naj oni rešujejo,čeprav se tam otrok drugač obnaša.
pa saj vidiš : ali obnemi ko ga kdo sune,joka in žalostno joka v nemoč,ali pa rata"hud".
men je tudi fajn da zna rečt: pusti me,.....se umakne,če pa prleti še kaj-udari nazaj!!!
naevem moje mnenje.saj to je vendra v samoobrambi.zdaj z rokami,kasneje ko odrastejo pa že z besedami.