writing-img

Izražanje na forumu in pravopis

clock-img

30.06.2005, 07:17

clock-img

buči

pencil-img

4367

Punce, mene pa že močno moti, ker se nekatere tako obupno izražate! Pustimo, da se kdaj pa kdaj prikrade kakšen škrat in poje kakšno črko ali pa obrne vrstni red, ampak vsaj naslove tem bi lahko pisali slovnično pravilno.

Meni osebno so narečja zelo všeč, ampak ko pa besedilo ni več razumljivo, takrat je pa preveč. Se vam ne zdi?

Gotovo bo sedaj prišel plaz kritik name ...

:kuza:

clock-img

30.06.2005, 07:27

clock-img

dory

pencil-img

8852

stvar okusa..meni je pa lustno brat narecja :)

clock-img

30.06.2005, 07:28

clock-img

tesa

pencil-img

676

Mene ne moti dokler razumem :)- Tudi moje izražanje ni vedno pravilno slovnično, pa kaj? Vsak včasih malo udari po domače..oz.po svoji domači šprehi:zmeden2:

clock-img

30.06.2005, 07:34

clock-img

rija

pencil-img

15589

Ha, ha, a ti pišem malo v prekmurščini?
Ne ven če me boš glij kaj fejst razmila, mijslen ka se boš mogla prokleto namantrati, prlej kak boš kaj preštejla.

clock-img

30.06.2005, 07:35

clock-img

dory

pencil-img

8852

uau rija...dvakrat prebrawa de sem zastopiwa :)-

clock-img

30.06.2005, 07:36

clock-img

Teni_

pencil-img

6466

Jaz pa pri prekmurščini dol padam od smeha. Je bila enkrat pri sosedi njena pol sestra, ki je doma iz Kuzme, pa se je pogovarjala po ircu v prekmurščini. Sem skoraj umrla od smeha.

Drugače pa se jaz kar trudim, da lepo napišem. No, včasih pa mi kaj pobegne.

LP,
Mojca:nosecka:

clock-img

30.06.2005, 07:36

clock-img

rija

pencil-img

15589

Ha, pa to še ni najbolj prekmursko...

clock-img

30.06.2005, 07:39

clock-img

Anonimen

mene pa to sploh ne moti in tut sama tko pišem, če kerga moti moje pisanje naj ga pač ne bere. 8)

lp, lara

clock-img

30.06.2005, 07:41

clock-img

anajmad

pencil-img

2780

:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-
en lp:morje:D.

clock-img

30.06.2005, 07:52

clock-img

Anonimen

Vse lepo in prav-naj živi pravopis in lepopis in pravilno izražanje!Ampak v šolskih klopeh,uradnih listinah in pogovorih,skratka vse tam kjer je to potrebno.
Nikakor pa ne v prijateljskem pogovoru,mislim,da bi bilo to pa že preveč.
Ti se potrudi,da boš razumela,če ne zaprosi za prevod;)Piši riši kakor sama znaš..me vse sprejmemo;)

clock-img

30.06.2005, 07:59

clock-img

Primoza

pencil-img

4733

Samo potrebno je upoštevati, da prekmurščina povsem drug jezik od slovenščine (osebne izkušnje z raznih izletov).

clock-img

30.06.2005, 08:00

clock-img

k1

pencil-img

1649

če se jaz lotim našega jezika, nevem če bi me še razumeli.... :)-:)-:)-:)-

clock-img

30.06.2005, 08:01

clock-img

Marogica

pencil-img

10594

Punce, strinjam se, da nam ni treba uporabljati pravopisa, da bi tukaj poklepetale. Je pa res, da se tudi meni dogaja, da včasih ne razumem pomena narečnih besed ali celo celih stavkov. Tudi jaz se poizkušam izogibati čistim štajerskim izrazom.
Ampak, imamo se pa fajn ali ne?

clock-img

30.06.2005, 08:02

clock-img

k1

pencil-img

1649

rija :bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: zate! prekmurci so zame itak zakon, ker se ne pustijo kar preveč in kar gučijo svoj jezik....

clock-img

30.06.2005, 08:02

clock-img

Anonimen

Kaj je spet? Kera ni dobr spala :zmeden2:

clock-img

30.06.2005, 08:03

clock-img

rija

pencil-img

15589

Ah da ja primoza?

clock-img

30.06.2005, 08:07

clock-img

rija

pencil-img

15589

Hja prekmurci so ena posebna FAJTA.
Ko sem prišla študirat, sem kar konkretno mlatila prekmursko. Pa je bil en tip, sicer moj pozneje zelo dober prijatelj, ki me je cel cajt zafrkaval z mojim dialektom. In potem: me povabi v svojo sobo, čuj, a bi ti mene naučila par prekmurskih besed?

clock-img

30.06.2005, 08:14

clock-img

Anonimen

In rija?kaj pa je bilo potem????si ga naučila?:)-:)-

clock-img

30.06.2005, 08:15

clock-img

rija

pencil-img

15589

Ja, je kar gučal čez nekaj časa...

clock-img

30.06.2005, 08:16

clock-img

Anonimen

Hja, sej je fajn po domače govorit, ampak tut jz sem mnenja, da je treba "trenirat" slovnično pravilno slovenščino. Če zaradi drugega ne, zaradi naših otrok. (no, jz jih še nimam). Prejšnji teden sem inštruirala neko deklico s kmetije, ker jo je doletel popravni iz slovenščine. Pa sva, meddrugim, trenirali sopomenke in protipomenke. Pa napiše ona sopomenko za ogledalo = špegu (pravilno je ogledalo=zrcalo), haloooooo. Ker so doma z gorenjske kmetije kjer vsi veselo po "dumač guwarejo po gurensk" ni nobeno čudo, če se v spisu najde "šporget" (štedilnik), "žajfa" (milo)...Pa okej, če bi vsaj vedela sopomenko v "pravilni" slovenščini, tako je pa šporget šporget in žajfa žajfa.
Nekoč me je pa nek fantek - imel je zlomljeno roko- ko sem ga vprašala:"Ja kaj si pa počel, da imaš roko v gipsu?" poučil: Padel sem, in reče se mavec, ne gips! Mulo star 4 leta mi je pamet posolil!

clock-img

30.06.2005, 08:17

clock-img

Anonimen

:)-:)-:)-:)-:)-:)-
No vidiš vse se da..sam če hočeš pa se naučiš dialekta:)-pa še razumeš ga na koncu:)-

clock-img

30.06.2005, 08:24

clock-img

Pajaca

pencil-img

2154

Men je enkrat en sosed solil pamet.... prvi razred, doma govorijo pravilno slovenščino... in mi je rekel, da kar se janezek nauči to janezek zna... ok v prvem razredu ko še ni dosti snovi.

Uglavnem sem bla na vrtu in on pride do mene če mu posodim rovnico, pa si mislim kaj hudiča je rovnica, pa pravim nimam... pa on: kako da ne, če pa jo imaš prislonjeno tamle pri uti (ha ha baraki ne uti). No pa pravm ja sam to pa rabm.... ma kje hudiča naj vem, da je rovnica ena čist navadna motika.

Pač je treba mal merkat pr res tahudih besedah, ki jih noben ne zastop, ampak čist pravilno slovensko pa.... no ja če bodo brisal vse kar ni v pravilni slovenščini je boljš da me kar z rr zbrišejo.

clock-img

30.06.2005, 08:26

clock-img

dory

pencil-img

8852

ja eni res pretiravajo glede pravilne slovenscine..moja soseda se trudi,da bi s svojima otrokoma govorila lepo slovensko...sam kaj ko pa prideta tamaledva do babice k govori tipicno staro gorenjscino..otroka torej govorita zmesano slovenscino in je prou smesno vse skup...

clock-img

30.06.2005, 08:29

clock-img

Moyca_

pencil-img

4144

če ti kaj ne paše pa ne beri.
to je forum- in nisem zasledila nikjer da se ne sme pisat v narečjih.
Me zanima kateri se da še razmišljat ko nujno potrebuje kak nasvet.
PROSIM TE LEPO

clock-img

30.06.2005, 08:30

clock-img

puncica

pencil-img

9847

Če kej ne razumem zaprem, če kej ne znam prebrat spustim, če je tema čudn napisana jo neham brat
Evo rešitev da se ne boš s tem obremenjevala. Mene ne moti. No včasih me Meta. moti s to njeno angleščino, ko je piši kao što govoriš, pol pa še prebrat ne morem.:zmeden2: Ampak pol pa ignoriram pa je:bravo:

a ni super to ko si lahko izbereš kaj boš bral in kaj ne:)-

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem