kar se vrtca tiče, smo postali zgleda izbrisani (beri tretjerazredni državljani). Pred malo več kot letom dni smo se preselili v LJ. Tukaj imamo stanovanje, oba službo. Midve s hčerkico sva takoj spremenili stalno prebivališče, moj pa je imel samo začasno. In smo zaradi tega začasnega prebivališča dobili 5 točk manj, in ravno toliko nam jih je zmanjkalo, da bi dosegli prag za vpis v vrtec. Konec lanskega leta se je tudi mož prijavil stalno in sm si mičkeno oddahnila, da bo letos verjetno lažje dobiti mesto v vrtcu. Pa sem se zgleda uštela.
In zdej ugotovim, da sem zaradi krajše dobe bivanja v LJ drugorazredni prebivalec Ljubljane.
Lansko leto aprila se je vedlo koliko mest v mvrtcih zmanjka. Zakaj za boga niso energijo, ki so jo uporabili za spremembo pravilnika pretopili v iskanje in izgradnjo novih kapacitet?????????????????????????? A nimajo leto in pol dovolj časa, da skupajo zagotoviti zaostno število mest? Po moje bi blo za občino bolj dobičkonosno, če bi sprejeli pravilnik, da imajo starši, ki ne bivajo v občini Ljubljana višje plačilo za vrtec. To bi ljudje lažje prebavili, ne pa da si izmišljujejo dodatne zahteve, da bi "pravično" pustili otroke brez varstva.
In višek vsega je, da ko se obrneš na občino, na odbor za predšolsko vzgojo, če ti lahko dajo seznam oziroma pomagajo najti privatno varstvo, ker so te pustili pred vrati, se gladko izognejo, da to pa ni v njihovi pristojnosti.
In namesto da se naši vrli politiki ukvarjajo z interpalacijami in obsežnimi govori za ali proti naj raje sprejmejo nadzor, pogoje in način izvajanja privatnega varstva. Bomo vsaj starši, ki ne dobimo vrtca bolj mirni, ker bomo vedeli, da se v primeru težav vsaj lahko na koga obrneš, ne pa da v primeru, da nastanejo kakršnekoli težave doma premlevamo kako bomo na lep način poskušali rešiti težavico, da se ne bi slučajno zgodilo, da otroka čez noč izključijo.