IZVIRNO SPOROČILO: Lara73
danes sem napisala že en spis, pa mi je vrglo ven
pa ponovimo: mislim, da nas kar vse najbolj osrečujejo nasmehi naših malih navihančkov. Ugotovila sem pa, da kar naprej nekaj čakam: najprej, da jo prvič vzamem v naročje, poten prvi nasmehec, zdaj čakam prvi pravi objemček, potem besedo mama,... kar nikoli mi ni zadosti
še da povem kakšna navodila uvajanja GH so tukaj v naših krajih. Prejšnji teden je bila na obisku patronažna in je dala en list. Kratek povzetek:
-začnemo med 5. in 6. mes.
-prva je zelenjava, brez soli, lahko olje (olivno,..)
-nadaljujemo s sadjem, brez sladkorja, sadje nastrgamo (ne vem zakaj ne zmiksano)
-meso po 7.mesecu 2-3× na teden, dodano zelenjavi
-jajce-rumenjak po 6.mes
-mleko po enem letu, izdelki pa po 7. mes.
Nekako tako.
tudi mi podobno:
- začnem s 6m
- prvo zelenjava (kosilo) - korenček, krompir, bučke,... vsako novo živilo probavam 4 dni, pol pa dodam naslednje + par kapljic repičnega olja, brez soli ali začimb na začetku, sol nekje okrog 10,11m, začimbe (peteršilj,...) že prej.
- večerja: mlečno-žitna kašica + par kapljic olja + žlička sadnega pireja - običajno jabolčnega (zaradi vot. C, ki veže nase železo iz žit)
- meso okrog 7m - 2-3x na teden skupaj z zelenjavo + par kapljic jabolčnega soka (vit., C ,ki veže železo) in repičnega olja (veže vitamine, ki so topni le v maščobi) (kasneje košček masla)
- mleko, ribe, med po 1 letu;
- sladkarije okrog 1 leta.
- popoldanska malica: žitno-sadna kašica + olje
- dopoldanska malica: sadno-žitna kašica (kasneje tudi mlečni izdelki)
naslednji obrok začnem uvajjati šele, ko prejšnjega v celoti poje, brez dodatnega dojenja.
ko pa začnem uvajat, pa ga bom najprej malo podojila, pol pa mu dala kašico - bo že delno sit in pol potrpežljiv glede novih okusov.
žitne kašice kupujem še za ta veliko tudi, zato kar ostajamo pri teh - milupa bio žitni kosmiči. čokolino in podobne sladkane zadeve je naša namreč začela dobivat šele okrog 11/12m, nič prej. zdaj normalno že vse to je, ampak dokler ne poznajo sladkorja, ga tudi ne pogrešajo. kosmiče pa kupujem v mullerju, so precej cenejši kot drugje, drugače so celo cenejši ok kakega čokoli nota, keksolina ipd.
< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 14.7.2010 8:14:50 >