IZVIRNO SPOROČILO: vaney
eno vprašanje; a ve jabolka (breskve, hruške...) prekuhate in potem ohladite ali date toplo jest? Jaz sem Daši pred dnevi jabolko skuhala, spasirala (s koščki se davi
) in zmešala zraven breskve. Bilo je še toplo oz. mlačno in ni hotela pojest niti žličke (pa je bila lačna). Potem sem vse skupaj ohladila, dala v hladilnik in ji popoldne dala hladno oz. na sobni temperaturi jest. In je pojedla vse
Ok, za zelenjavo mi je jasno, da bo jedla toplo, ampak za sadje pa ne vem, najbrž niti ni pametno jest mlačno oz. toplo.
In še nekaj, koliko časa pri vas traja hranjenje z žličko za npr. kosilo ali večerjo? Mi imamo 2-3 obroke dnevno GH, odvisno, kje smo in koliko se meni da packat. Včasih ji gre še kar iz ust kot da ne ve, kaj bi delala s hrano in traja tudi pol ure, da poje, včeraj zvečer pa je pojedla mlečno kašico iz 150ml mleka+riževa kašica v 10 minutah, danes pa mesni del ene malo večje bučke+srednje velik krompir isto v 10 minutah. Včasih se pa z enim frutkom hecava pol ure.
V kakšni obliki dajete lubenico? Držite košček ve, da sesajo sok ali pasirate ali...
Danes pa imam vprašanje, kaj
ps: Danes sem šla po paket dm-ovih plenic (sem dobila bon, ker sem se včlanila), je kar fajn, ko nekaj dobiš, pa ni treba plačat
a katera uporablja njihove vlažilne robčke? So ok? Meni bo Mullerjevih zmanjkalo, pa se mi ne da zdaj vozit 60km samo zaradi robčkov
Jaz spasiram, ker mi koščke pljuva in dam sobne temperature. Hranjenje - če mu je včeš okus, gre tik tak, ene 10 minut verjetno, če mu pa ni všeč, pa vztaja z nejedenjem in tiščanjem glave v mojo majico tako dolgo, da joško dobi

. Včasih ni odvisno samo od všečnosti hrane ampak tudi ne sme biti ne prelačen in ne preutrujen - v teh primerih tudi ne more jest, se rajši joška

Lubenico držim v rokah in sesa, jst pa mu kose iz ust pobiram, se je pa tudi že naučil, da jih sam izpljune. Prežvečit še ne zna.
Moja taprvadva oba nista marala Frutkov ipd., sem poskusla nekajkrat ampak sta vedno zavračala, včasih mi res ni blo jasno kako sta vedla, da ni doma skuhano

Nisem pa bila glih vztrajna s tem, sem rajši stran vrgla in si pol za hude čase (beri: če je bilo premalo skuhanega in bi jedli še, če ni bilo časa za kuhanje, ipd.) naredila zaloge v zmrzovalniku

V zmrzovalniku je bila vedno kaka kašica in juhica, v mikrovalovki se pa tud stali tik tak. Tako da tudi ko smo kam šli sem vedno imela s sabo v aventovih lončkih domačo hrano, saj je edino to šlo v promet :))))))) Sej morem priznat, da je kaka stvar, ki sem jo firbec kupla še meni obrnla želodec, ko sem odprla pokrovček
Sej to, ko svetujem za dajat v zmrzovalnik ni mišljeno, da otroci vsak dan in samo iz zamrzovalnika hrano jejo, na začetku sem to počela zaradi tega, da sem lahko kombinirala več različnih zelenjav, pa da nisem packala vsake posebej za tisti 2 žlici, pol pa bolj za rezervo. Pa naši bojo kmalu itak začeli počasi "našo" hrano jest, pri taprvem sinu je bilo drugače, so svetovali uvajanje že pri 4 mesecih in takrat gre res samo po 2 tamali žlički