IZVIRNO SPOROČILO: zimska
Mi tudi oddajamo vlogo za vrtec. Je še katera Ljubljančanka gledala oz. izpolnjevala novo vlogo? Katastrofa... Sploh več ne moreš izbirat med enotami. Jarše imajo npr. 3 enote, 2 sta blizu ena pa je kar daleč (peš ne morem po malega hodit tja, čez dan pa avta nimam). Lani smo napisali vrtec in enoto kamor želiš otroka vpisat. Letos pa napišeš samo vrtec. Naprimer 1.mesto - vrtec Jarše. Na drugo mesto pa en drugi vrtec, kar pri meni odpade, ker ne morem otroka tam dostavit. Če bi ga mož z avtom pomeni da gre mali v vrtec že ob 7ih in ga pobere domov ob 5ih... ali pa moramo kupit še en avto... Tretja izbira je pa itak svetovna - MOL te razvrsti v vrtec, ki je v LJ še prost. Npr. jaz iz Jarš dobim prosto mesto nekje na Rudniku ali pa v Spodnji Šiški in ker če ga zavrnem? Naslednje leto ne smem več dati vloge al zgubim pike al kako??
Pa še vprašanje če bom sploh dobila za februar kje kako mesto. Mogoče bi bilo najboljše do septembra vzet privat varstvo in potem s septembrom 2011 vpisat. Samo kdo ima tolk denarja, da si lahko privošči vrtec in še privat varstvo? Jaoooo... pojma nimm kaj bomo...
Ja, Zimska, tu sva pa na istem. Samo da imamo mi še 20 točk manj, ker nismo staroselci-stalno bivališče imamo šele od letos. Tudi jaz ne vem, ali bi obkrožila tisto tretjo opcijo, da gre lahko v katerikoli vrtec, če ne dobi prvega ali drugega

. Pa itak zdaj že mali hodi v privat varstvo v Sneberje, če bosta pa oba morala, bi nas pa to prišlo okoli 700 evrov na mesec

, kar dejansko ni izvedljivo. Že zdaj za enega 350€ je ogromno. Pa še nobene babice in deda dovolj blizu, da bi lahko šla kdaj po njih.
Samo zakaj pa ti rabiš davčno številko za vpis v vrtec????? Nikjer nisem zasledila na vlogi, da jo je treba kam napisat, pa sem si sprintala direkt z interneta - z MOLa.
Sem pa jaz klicala v par vrtcev, koliko bodo imeli prostih mest za prvo starostno skupino, pa mi je svetovalka v vrtcu Ciciban rekla, da če njim prineseš vlogo, potem napišejo dodatno, za katero konkretno enoto se poteguješ in to upoštevajo, če imaš dovolj točk, da prideš not. Poskusi poklicat v vrtec Jarše, če je pri njih tudi to možno. Lahko te pa potolažim, da smo mi lani tudi oddali za ta vrtec in bi bil naš mali sprejet, če bi imeli stalno bivališče v Lj, ker v vrtcu Jarše ni bilo toliko vlog, pa še menda neko novo mobilno enoto odpirajo (ali pa so jo že odprli). Vsekakor se ti splača poklicat in se pozanimat, koliko novih skupin bodo imeli za 1. starostno skupino. Pa srečno!