IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Zato sem mnenja, da mora biti porodnicam na voljo več načinov in lokacij poroda, zanje pa se naj vsaka zase odloči.
Želim si le, da bi se vedno več žensk zavedalo česa je sposobno njeno telo, da bi se tudi same informirale o lepoti, užitku in čarobnosti poroda.
Glej, sicer se v vsem strinjam s teboj, tudi sama zagovarjam možnost izbire pri porodu (predvsem porodne centre, manj porod doma), me je pa globoko zmotil tvoj zadnji stavek.
Tudi v porodnišnici je možno doživeti lepoto in čarobnost poroda in ravno take izjave nastrojijo javnost PROTI zagovornikom "naravnega" poteka poroda. Ker vedno nekako subtilno, med vrsticami trdite, da je tak porod boljši od tistega v P.
Sama sem rodila v P, prvi otrok, rabila še majčkeno umetnih popadkov, pa trdim, da sem imela naravni porod in da je bil naravnost lep in čaroben, še posebej, ko je prišla najina deklica končno na svet.
In VSAK porod (pa naj bo CR, z epiduralno, kakorlkoli) je čaroben in lep, saj v roke dobiš svoje srce.
Zato sovražim (vem, močna beseda) vsa "preseravanja" o tem, kateri porod je boljši, lepši, kateri te naredi bolj žensko.... ne maram, da je ta dogodek zreduciran na tekmovanje in nestrpnost med mamicami in med zagovorniki ene ali druge strani.
Dajmo vsem bodočim mamicam možnost odločitve samo zato, ker če jim uradno omogočimo različne možnosti poroda, jih na ta način najbolje zavarujemo. Ne pa zato, ker je eden način boljši kot drugi.