writing-img

RE: višina otroškega dodatka?

clock-img

11.02.2010, 14:07

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Še vseeno je bolj smiselno, da se plačju1 135 eur, kot pa 228, kar bi bilo več od tega, kar prejme mamica.

clock-img

11.02.2010, 14:10

clock-img

Kerensa*

pencil-img

17918

Če je v 135€ vštet enak obseg zavarovanja, kakor v 228€, potem je za mamo to zagotovo boljše, saj ji kot dohodek štejejo 135€ in ne 228€. Če si pa za 135€ manj zavarovan, potem pa ne vem, zakaj vpijejo, da so prejemnice starševskega dodatka enako zdravstveno, ivnvalidsko in pokojninsko zavarovane, kakor matere, ki prejemajo porodniško nadomestilo (iz delovnega razmerja). A se ja zakon kaj spreminjal in ti zdaj, če prejemaš starševski dodatej, plačujejo samo še zdravstvo in invalidnino, penzije pa ne več (saj so nekaj govorili, da se porodniški dopust ne bo več štel v delovno dobo)? Kam gre pa potem pokojninski denar zaposlenih mater v letu, ko so na porodniški?

clock-img

11.02.2010, 14:29

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Saj pokojninska reforma še ni sprejeta, tako da to po mojem ni to. Jaz mislim, da so s tem zneskom isto zavarovane za polni obseg pravic.

clock-img

11.02.2010, 19:21

clock-img

rožica2

pencil-img

187

ko ravno že mate debato o otroškem dodatku,pa mene zanima se ravno dobila odloćbo da dobim od 58evrov.naj povem da imam porodniške 450e,oče plačuje preživnino 130e na mesec.po izračunu na csd šiška bi pa morala dobit nekaj manj kot 100e.ali se naj pritožim,če bom sploh kaj dosegla?user posted image

clock-img

11.02.2010, 19:43

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Si zagotovo upoštevala vse dohodke pri izračunu?

clock-img

11.02.2010, 19:51

clock-img

rožica2

pencil-img

187

seveda vse sem vpisalo kot sem dobila na odločbi.sam mi je malo čudno zakaj pride taka velika razlikauser posted image pomoje bi ti informativni izračuni mogli držat a ne?

clock-img

11.02.2010, 20:06

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Ja meni je vedno prav izračunal. Če ne pa pokliči svojo referentko in jo vprašaj, zakaj ti pride taka razlika, pa bo preverila, če vse štima.

clock-img

01.07.2010, 10:37

clock-img

poli*

pencil-img

2407

Tudi jaz imam (še) eno vprašanje user posted image  user posted image .
Namreč, sedaj sem se zaposlila in seveda so na csd hoteli prvo plačilno, da mi izračunajo dohodke za eno leto v naprej. To so seveda tudi storili.
Nekaj me pa moti pri vsem tem. Zraven te bodoče plače mi upoštevajo še dohodek iz lanskega leta. Torej na kratko, OD imam preračunan iz dohodkov dveh let skupaj.
Je to sploh prav???

clock-img

01.07.2010, 11:37

clock-img

poli*

pencil-img

2407

Pomoč prosim, da ne bom šla brez veze težit dol na csd user posted image .

clock-img

02.07.2010, 10:23

clock-img

sazi

pencil-img

5175

IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Tudi jaz imam (še) eno vprašanje user posted image  user posted image .
Namreč, sedaj sem se zaposlila in seveda so na csd hoteli prvo plačilno, da mi izračunajo dohodke za eno leto v naprej. To so seveda tudi storili.
Nekaj me pa moti pri vsem tem. Zraven te bodoče plače mi upoštevajo še dohodek iz lanskega leta. Torej na kratko, OD imam preračunan iz dohodkov dveh let skupaj.
Je to sploh prav???

Upoštevati bi ti morali le ene dohodke. Lahko pa upoštevajo zate "nove" za očeta otroka pa stare. Za isto osebo dohodke iz dveh let skupaj pa ne.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem