IZVIRNO SPOROČILO: 2srcka
Zanima me kaj počnete z otrokom? S čim se ukvarjate? Predvsem me zanima za 2,5 letne otroke. Kaj delate iz papirja in raznih podobnih materialov?
drugih ne bom komentirala, ker imam okoli tega pač očitno specifično mnenje.
veliko se ukvarjam z otrokom. od ''skupnega gospodinjenja'', do tega, da sestavljava kocke, sestavljanke, bereva knjigice, poslušava pesmice, pleševa, riševa v zvezek, na tablo, se igrava na postelji, pod njo, ustvarjava iz plastelina, se igrava zdravnika, trgovino, ... to je pač moj način vzgoje. in noro uživava obe. za svojo starost (dve leti) je samostojna, izredno komunikativna, nesramežljiva...tako, da mislim, da grem v pravo smer- ni razvajeno derište, če se razumemo.
koliko ur dnevno se ji posvetim?
kolikor potrebuje! mi sama pove, ko želi družbo. ker sem v službi do cca 16:30- 17 ure, to pomeni, da se z njo ukarjam do odhoda v posteljo. to je cca 3,5 ure. je pa res, da vedno v tem času ne potrebuje moje družbe in jo pri tem spoštujem, ne silim vanjo. to ne pomeni, da sem z njo 3 ure in nič ne uspem narediti (čeprav me to tudi ne bi hudo motilo), temveč jo vključim zraven k pospravljanju, pripravljanju večernega obroka...je pa res, da večino časa preživiva skupaj in se dejansko ukvarjam z njo.
ne bi prenesla, da mi tečnari in se valja pod nogami, ker bi se premalo ukvarjala z njo. to je gotovo znak, da rabi otrok pozornost. verjetno pa nekateri otroci (in starši) potrebujejo manj stika, ampak to je itak stvar presoje posameznika. kar je najvažnejše: nam tako paše