Oj! se javljam po zelo dolgem času...ampak po pravici povedano nimam časa dihat...Naša Manca pridno raste in se redi, pravijo da preveč (v enem mesecu je zrasla 5,5cm in sae zredila za 1300gramov), zdj ma že skor 5 kg.
Drugače mi pa zadnje dva tedna čez dan sploh ne spi, po 15 min mogoče, vse skupi 2uri...je pa ponoči pridna...prej je spala po 5,6 ur, zdaj pa že dva dni spi 9 ur...
Čez dan pa...mal je v stolčku, sam pol ji ni več všeč pa joka, pa krčke mamo pa ne kakamo, tko da ji zdaj učasih dam Novalac IT mleko za dojenčke z zaprtjem in ji kar pomaga, ker prej je parkrat pila AM pa ji ni blo dober, je jokala, pa sploh ni hotla jest...no večinoma se pa dojimo...
.
Drugač pa še na hiter moja porodna zgodba...zaradi slabosti so me v sredo17.3. zadržali v P Lj. Dogajalo se ni še nič nato so mi v petek rekli, da če bom v soboto ok, grem domov, rok sem imela 26.3. V soboto so rekli naj počakam do ponedeljka pa bom šla domov. Ponoči na nedeljo sem dobila popadke, ob 5ih sem se zbudila, naredili so ctg, ki je kazal popadke...do 6ih zjutraj so vsi moji in moj
že vedeli da se nekaj dogaja...
NAto čakanje...ob 11ih so me pregledali in ugotovili, da sem odprta 1cm, popadki pa so že od 8ih bili na 5min. Cel dan me noben sploh pogledal ni, jaz pa z vedno hujšimi popadki. Ob 6ih so mi naredili ctg, ki sploh ni kazal vseh popadkov, ker mi ctg-ja niso dober naštimal...in so rekl da nimam rednih popadkov, jst sm pa mislila da me bo raztrgal...Končno mi ob 8ih naredijo še en ctg, ki kaže popadke na 4,5 min, jakost nad 120. Pridem v porpdni blok, odprta 2cm in so rekl, da če ne bo nč z odpiranjem, gremo nazaj na oddelk. Končno ob pol desetih lahko pokličm mojga, gre zares...Popadke sm mela na 3min in sm bila tok utrujena od vsega, da sm zaspala med popadki. Babica je skoz govorila nej diham pa bom na miru, jst sm pa mislila da bom kr iz mize padla...tok so mi bli grozni popadki pa use...ob pol 12 sm bla 6cm odprta ob pregledu mi je poču mehur...u glavnm dobila sm use kar se je dal proti bolečinam, skoz sm dihala s tisto masko, sploh nism pustila da mi jo dajo stran
U glavnm pol stvari se sploh ne spomnm, vem da sm kr neki govorila od tistga plina sm bla čist počena...
ob pol enih je šlo pol zares in ker nisem mogla iztisnt tamale, so me prerezal
in je kar padla vn z ogromno količino vode, da se je mogla it babica kar stuširat
. U glavnm naša Manca se je rodila 22.3. ob 01.22 težka 3170g in velika 51cm. Porod je že skor pozabljen, mi pa rastemo...