IZVIRNO SPOROČILO: valen
Pa še nasvet rabim... Kako pa naredite s hranjenjem, ko greste na daljšo pot? A dajete oz. boste dajale v termosko že pripravljeno hrano al kar frutke? Sem probala dat ravno za ta namen že narejene kašice od Hipp in ne mara. Hja, če pa mama tako dobro skuha ;).
Riževe kašice tudi naš dečko ne mara več odkar je okusil boljšo hrano, zato bom to kašico porabila tako, da jo bom uporabila za zgostitev sadnega obroka. Torej, zmiksam poljubno sadje, dodam še nekaj vode, da je redko, nato pa kašico vmešam in jo poje. Aja...imam Milupino z že dodanim mlekom.
Ko kam grem (ravno danes sem šla), zmiksam doma sadno kašico (sadje se mi zdi zelo primerno za tovorjenje) in jo dam v prazen lonček od Hippa (so malo večji), zaprem in je to to.
Zadnjič je nek strokovnjak za otroško hrano rekel, da je topla hrana bolj princim staršev, da otrokom je vseeno, če jedo hladno. Sicer pa bo že res, saj zelenjavne kašice (mislim, kupljene) so tudi hladne. Jaz je nisem nikoli pogrevala.
Moram rečt, da meni Neja nikoli ni marala kupljenih kašic, niti sadnih niti zelenjavnih. Nekaj časa mi je to čisto ustrezalo, so pa prišli dnevi, ko sem se tepla po glavi in si govorila, da bi bilo full na komot pograbiti en lonček že pripravljene hrane. Tako sem vedno tovorila svoje s seboj. Za Tobijo imam drugačne plane in ga bom poskusila navaditi tudi na kupljene. Ne pričakujem, da mi bo od prve vse pojedel, ampak počasi pa bo. Bom bolj vztrajna, kot pri Neji.
Ti pa za mlečni riž svetujem, da ga najprej skuhaš na vodi, ko je kuhan ga oplakni z vodo, nato zmiksaj in šele nato prilij adaptirano mleko (ali svoje), pa zmešaj na roko, saj drugače boš dobila lepilo in ne hrane.