IZVIRNO SPOROČILO: ursa_p
Prsi ... sem glih zadnjic pisala, da vse kaze, da ne bo nic mleka, ker so cist mehke ... ni videt, da bomo kej dojili.
Pri Galu so mi ze par tednov prej puscale.
Lp, Ursa
Se bom mal utaknila v vašo temo....si lahko dovolim vtikanje, ker sem starejša

! To, da so tvoje prsi mehke sedaj še zdaleč ne pomeni, da ne boš mogla dojiti. Vse mlade mamice prehitro obupajo...predvsem potem, ko izgleda, da so prsi mlahave, prazne....ampak prsi delujejo na sistem, če potrebuješ več -povej in ti dam več. Kar pomeni, manj, ko boste dojile in več dodajale - manj bo mleka in seveda obratno.
Ko sem pri treh mesecih zaradi stresa nenadno izgubila mleko (diagnoza moje hčere je bila, da je psihofizično prizadeta in naj zanjo poiščem ustrezno ustanovo) sem jo dan ali dva dojila na vsako uro, iz obeh dojk (ta dva dneva res ni imela zelo veliko hrane, ampak še dovolj...pa nismo dodajali,...ni umrla od lakote), tretji dan sem bila pa spet prava krava mlekarica

. Dober prijatelj, pediater je rekel...nikoli doma imet nobenega dodatka...sicer vse prehitro posežemo po njem...če se stanje po dveh dneh ne popravi...je pa še dovolj časa za vse ostalo.
Še iz dveh primerov vam 100% zagotovim (moje sestre in sestrične), da to funkcionira, sta obe dojili tako dolgo, da sta

s pručkama hodila za mamo. Če so otroci rojeni na rok in zdravi, seveda.
Vsem, ki še čakate na svoje draguljčke, želim dobro izkušnjo poroda, vsem mladim mamicam pa čestitam in veliko cartanja,
Hermy
p.s. avgusta sem pa jaz na vrsti

!