IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa
no sem spet na starem...
kak dolgo pa ne vem, se naveličam...
majuska, po eni strani je nekako lažje verjetno, ko se imaš čas pripravit in čas povedat, kar misliš... ampak ko je konec, je pa verjetno vseeno enako boleče, samo z drugačnimi občutki in dvomi se ubadaš.
kako ste se soočali z boleznijo, kako to pride, tisti prvi šok?
Ne, ni lažje ... če govorim o moji izkušnji, do zadnjega smo si lagali, da bo ozdravel, niti pomisliti nisem smela, kaj bi se zgodilo v nasprotnem primeru. Mesec dni pred očetovo izgubo je umrla stara mama (po mamini strani) in ko je oče stal na pogrebu ob grobu, je rekel "No še malo, pa bom tudi jaz tu!" - takrat se mi je pa koža kar naježila ob teh besedah.
Ravno za to, ker sem si zatiskala oči pred resnico, mu nisem rekla, kako rada ga imam ... na srečo danes vem malo več o smrti in podobnih stvareh; vem, da je oče to vedel.
En večer nas kličejo iz bolnice, naj pridemo tja - sploh nam niso upali povedati, kaj se dogaja ... pridemo z mami in sestro tja, pa nas ena sestra vpraša "a vam še niso povedali?" Takrat je bil šok. Še danes se spomnim, kako mi je zašumelo v glavi in sem samo pomislila, kako za vraga bom živela brez njega. Bila sem v nekem neznanem stanju zavesti. Tisto noč smo vse tri sanjale o očetu. Moj takratni fant se ni znal soočiti s tem, nekaj se je trudil mi stati ob strani - ampak šele danes vidim, da ni bil dovolj zrel za to.
Eh, še veliko bi se dalo napisati ... jaz sem še kaki dve leti imela občutek, da bo oče vsak trenutek stopil skozi vrata, ker kar ne moreš verjeti dogodkom. No, po toliko letih je bolečina izginila in se da govoriti o tem, v prvih letih pa sem samo jokala.