IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek
Mišek moj zlati srček dragi. Jaz ne govorim o ZA VEKOMAJ.
jaz tudi ne, zato je pa patroniziranje popolnoma odvec.
V to niti sama ne verjamem. če ne gre, pač ne gre. jaz ločitve v teh primerih razumem in podpiram. Moj post pomeni samo to, da varanje ni potrebno, da so "krvavi pod kožo" samo bedni izgovori. Ja, sem človek, imam razum in NAČRTNO se lahko odločim, da partnerja NE BOM VARALA. Lahko se zaljubim v drugega človeka, to je možno, se zgodi in se mi je tudi že zgodilo. Da bom pa doma vlekla nekoga za nos, mu naročila naj čuva najine otroke in se šla valjat z nekom drugim??? To je nagravžno in premorem tolko spoštovanja do svojega partnerja, da če bi se odločila it se valjat z drugim, bi svojega partnerja s tem soočila in prekinila zvezo.
Racionalizacija custev je mozna, dokler te custva ne spodnesejo. Prevlada razuma nad custvi je dvomljiva, Pirova zmaga. Ko ti za trenutek morda samo spodnese tla pod nogami, prenehas biti tako mocno preprican o nadvladi racija nad custvovanjem.
Načrtno ne morem kaj dosti vzljubit svoje tašče, lahko pa se odločim, da bom določene stvari od nje preslišala in se odločim, da bom z njo probala dobro vozit. To je sicer nesrečna primerjava, kajti tašče si ne izbereš ampak pride "v paketu" z možem.
Nacrtno ne mores vzljubiti. V tem je poanta.
Moža si pa sem sama izbrala. Po prvi zatreskanosti sem partnerja spoznavala kot človeka in poleg ljubezni je rastlo tudi spoštovanje. Zato vse našteto zgoraj, neke bedne primerjave z nenačrtovano kavico, z neko primerjavo s slabim seksom so zame brezpredmetne.
Tisto brezpredmetno je bilo analogija na nekaj drugega in nima popolnoma nobene zveze s konkretnim partnerjem ali partnerjem na sploh. Imelo je veze z nacinom kako ljudje delujemo.
Pravzaprav gopvorimo o istem. Ti izhajas iz sebe, jaz izhajam iz povprecja.
Varanje je stanje, ki se ga da preprečit.
Zakaj? Pravzaprav, ce te toliko vzburja drug moski, ce si z njim ze v taksni "pobvezanosti", da razmisljas, da bi spala z njim.... tvoj partner mora biti vesel ker si mu zvesta?
In znova bomo prisli do tega kaj pravzaprav varanje je in kaj je zvestoba. Kaksna so tvoja custva ob misli, da tvoj partner misli na drugo dolker spi s teboj, da si zamislja drugo, neko povsem konkretno osebo?
Če se tebi pač zdi v redu, da se tvoj partner(partnerica? saj ne vem ali si M ali Ž) nekje goni naokoli, medtem ko ti podpiraš 4 vogale v bajti, izvoli.
Kje je bilo kaj takega zapisano? Pa menda ja ne bomo sedaj sli na to, ti grda pokavrjena ker ognjem nin mecem ne bentis proti varanju, jaz moralna in super, ker sem proti varanju...
Očitno so ti druge stvari v zakonu bolj pomembne, npr da te finančno podpira, da izpadeš lepo v očeh sosedov (ki najbrž vsi vejo, da se partner goni naokoli in se ti v hrbet smejejo), da ti omogoči teden smučanja in mesec morja - meni je bolj pomembno vse kaj prej. tukaj smo si različni. Za vekomaj res ni potrebno ostati skupaj, če ne gre, ampak da se vara mi je tako bedno...
Vrednoste izhlapijo po tako nizki ravni komunikacije. Tema je vecplastna in bolj zapletena, kot si jo nekateri predstavljajo/-mo. To je bilo povdarjeno. ker medalja tudi pri povsem racionalni odlocitvi ima drugo stran, ki ni kot noc in dan srecna in vesela, da do prevare ni prislo. Zaradi custvovanja.
In zgolj za obnovo. Raje vidim, da me prevara in potem to resujem, kot, da je z menoj zato ker nimam hrabrosti biti s tistim za katerim ga vlece - ker me na ta nacin neneheno vara, ker na ta nacin grobo receno, tvoja vrednost ni vec custvena ali obcecloveska, temvec uporabna. In na zalost tudi ta pojav je pogost.
Ne vem zakaj vpletas tedne smucanja in mesece morja, financno podporo in smeh sosedov, vendar veretno ti ze ves, zakaj je to pomembno.