sj smo se o tem že pogovarjal samo vseen..v lj mamo ful povezan vse z bogom in vero..nimam nč proti temu in tud sama mam narjene vse zakramente, samo vse to se mi zdi prekmalu..
par odlomkov iz te "vzgoje"..
Kateheza Dobrega Pastirja je sodoben – na teologiji in pedagogiki temelječ - pristop k vzgoji otroka, ki omogoča celovito spodbujanje otrokovih verskih zmožnosti. Ob tem v otroku zbuja čudenje in veselje, ki pa nista ločeni od življenja, saj se ne dotikata le verskega področja.
Glavna stebra kateheze dobrega pastirja sta dva:
- močan teološki temelj, ki je s svojim spoštovanjem Svetega pisma in liturgije neposredni izvir Božjega razodetja ter
- trden pedagoški temelj - pedagogika montessori s spoštovanjem osebe in zmožnosti otroka.
Prvi steber stoji na veri, da Bog, ki je Ljubezen, išče nas, da bi nas ljubil in išče našo ljubezen ter da človeška srca hrepenijo po sprejetju in izkazovanju te ljubezni. Drugi steber pa stoji na veri, da je Božja ljubezen brezpogojna in da vključuje okoliščine vsake kronološke starosti in so torej celo zelo majhni otroci povabljeni v odnos zaveze z Bogom.
V izhodišču koncepta Kateheze Dobrega Pastirja sta dva cilja: pomoč in podpora pri otrokovem odnosu z Bogom in vključevanje v skupnost verujočih.
če nebi blo tok verstva zravn mi je pa drgač ta pristop o igranju kr uredu