IZVIRNO SPOROČILO: P1ka23
Js bi spet vse naredila postopoma: se dojila in po potrebi dodajala, vendar vedno manj, da bi na koncu pristala samo na zizi.
Kar jaz poznam mamic, da so tole teorijo poskusile, jih je le malo, ki jim je uspelo. Se mi zdi, da je že bolje, da poskusita nadaljevat prakso zadnjih dveh dni. Predvsem pa: NE MERI KOLIČINE MLEKA S ČRPANJEM s prsno črpalko. Tudi če dojko stisneš z roko, jo moraš prej dobro zmasirat, da bo pošpricalo, po dojenju pa ponavadi se le mala kaplica pokaže (tudi ta ne, če ne stisneš prav). Če ti pravilno pristaviš dojenčka, je ta sposoben posesat neznansko več kot bi si sama sčrpala. Zato ne meri s črpanjem, ta čas raje izkoristi zato, da se resnično potrudiš pri pristavljanju dojenčka. Počni to umirjeno, sama, brez moža, to ni pomembno samo pri količini mleka ampak tudi pri poškodbah bradavic (sama sem se prvič s tem trudila več kot dva meseca, da je steklo).
To glede vajinega odnosa z možem je vajina stvar, a se morata skulirat oba, ne samo mož pri ukazovanju (čeprav glede izključnega dojenja se strinjam z njim), tudi ti s prenašanjem krivde na druge. Poglej, že z osebjem v porodnišnici nisi bila zadovoljna in zaradi njih je nastala zmeda. Mogoče je zmeda nastala, ker ti nisi razumela, da so ti samo predlagale različne načine dojenja. Najbrž tega niso počele iz žlehtnobe, ampak so ti hotele pomagat (razen, če so vse imele izredno slabe dneve :S). Potem je mož spet ni delal tako kot si ti videla, da bi moral. Res je, da njega dojenje ne boli, zato se ne strinjam, da je zahteval odstranitev nastavkov. Ampak kaj je pa treba tud postorit, najbrž je to delal tudi pred otrokom, sedaj mora pa še kako tvoje delo nardit. Potem je bil še pediater tisti, ki ni... ah no. Zagotovo pa je to najtežji del, sem ga tudi sama morala uredit!
Pa te še nekaj vprašam (ne zahtevam odgovora, razčisti pri sebi), koliko časa si ob računalniku, koliko gledaš tv... to namreč neznansko utruja v času po porodu in verjemo, da je stara modrost, da se odpovedat naporom za oči, močno na mestu. V tistem času se namreč zelo spočiješ ;)
Pa še enkrat, brez zamere.