IZVIRNO SPOROČILO: fionca
Veš, je kar precej podobnih zgodb v tej ljubi Sloveniji. Tale tvoja zgodba mi je kar precej blizu. Pa ne bi zdaj spet o tem.
Nisem prebrala vseh postov. Me pa zanima zakaj tale "dragi in leni" bratec ne proda tega stroja, ki je bil nekoč vreden 80.000 EUR, upam, da je vsaj tako pameten, da je s.p. zaprl, da se mu vsaj tam ne nalagajo stroški, če firma ne posluje,kot bi morala.Pa naj z denarjem od prodaje stroja pokriva mesečni kredit, sedaj se pa naj brž zaposli in daje denar na stran, da bo lahko pokril kredit v celoti, saj ta stroj itak ni več toliko vreden kot je bil...
Zato ker je več nima... Ker tudi leasinga ni plačeval, so mu jo zaplenili...
Dolžan je že ne vem kolkim firmam... Zvedela sem da ga že izterjevalci iščejo,
policija, sodišče... Čisto je potonil. Mož je že znorel nanjga, da naj firmo zapre pa gre delat..
In veste kaj je rekel?
Da on že ne bo delal za tistih par eurou - ker mu bodo itak vse z računa pobral k je tolk dolžan.
Ja halo? Enkrat bo menda treba vrnt?! Ne morš sam ležat, pa nič delat, pa sam čakat na druge...
Skratka, včeraj sva se pogovorila. Hvala bogu, me je mož klical kaj ga je oče spet prosil.
Prišel je celo k njemu v službo!!! Si morte mislt?!? V glavnem... jaz sem možu rekla, da tako več ne gre..
Da ne more najinih prihrankov njim dajati.. In tako je tudi povedal očetu.
Razložil mu je, da bi njemu z veseljem pomagal in mu posodil - samo mu ne bo - dokler bo podpiral bratovo lenobo (ker posledično zaradi brata, tudi oče ne more shajati, saj mora odplačevati njegov kredit, stroške, hrano..). Povedal mu je tudi, da se je prej posvetoval z mano in da se jaz ne strinjam s tem.
Menda - vsaj tako je rekel mož - da ni bil nič užaljen in da je rekel da razume ter da noče
bit jabolko spora med nama. Menda ni potem nič težil.
Vsaj upam da je to tako... Moža sem potem vprašala - če ni mogoče spet kaj prikril in naredil za mojim hrbtom... Pa mi je zagotovil da ne..
Upam. Počakala bom še na njegov bančni izpisek, da se prepričam da mi res ni kaj ušpičil...
A je še kakšna varjanta da pride do denarja kot dvig na bankomatu in prenakazilo...
V denarnici nikoli ne nosi toliko denarja... Doma ga tudi ne hraniva... ????
Mu je pa bilo zelo hudo. Celo jokal je pred mano, da ni mislil da bo kdaj doživel kaj takega,
da ga bo lastni oče prosil za denar...
Uf. Zdaj mi je vseeno lažje. Vedno pa bom imela ta strah za sabo... Kaj pa če...
Nekaj se bo treba dogovoriti. Ker to nikamor ne pelje. Sicer bo z njimi težko...
Ker kar vztrajajo pri hiši... Jaz pa lahko samo upam, da bo mož tolk razsoden in da ne bo spet padel v njihove kremplje...