IZVIRNO SPOROČILO: nushka
Pozdravljene,
včeraj v 25 3/7 sem imela test z glukozo 50 g. Danes me kliče sestra in pove, da je bila vrednost 9,6 in če sem bila tešča. V ponedeljek moram it na ponovno merjenje sladkorja in sicer tist ko ti merijo vsake tri ure. Sem čist šokirana, ker nisem preveč sladkosnedna. No, pred leti sem bila, cca 10 let nazaj. Je pa res, da sem en dan pred testom z glukozo jedla torto, pa več kot en teden same sladkobe, evrokrem, kekse, čokolado. Zjutraj sem pila vodo Zala z okusom breskve. Naj mi katera pove, ali je torta (prejšnji dan) in popita voda res lahko imela negativen učinek?
No, v ponedeljek imam ponovni test in ni šans, da pojem kaj sladkega . Upa, da bo pomagalo. Kaj pa ve mislite?
držim pesti, da pomaga
čeprav je tko, da količina cukra, ki ga človek poje v življenju, praktično ne vpliva na to ali sladkorna bo ali ne, sploh pa ne na nosečniško, ker je to kao hormonska motnja in ni povezano s tem, kok je človek sladkosned. sem mal guglala en čas nazaj in našla eno revijo na to temo.
tekočina načeloma na cukr vpliva samo pol ure. meni je zdravnica rekla, da če pijem sok/kavo, naj ga pijem kake pol ure pred merjenjem, ker gre v momentu v kri in tudi v momentu ven. glede sladkarij prejšnjega dne je pa tko, da eni pravijo, naj se ne je sladkorja, drugi pa, da je vseeno.
če si imela 4,4 pred pitjem glukoze, je to normalno. jaz ga imam takrat običajno okol 3,8. pa npr. sedaj imam po vsaki jedi max. vrednost 5,9, ampak sem vseeno bila pozitivna na 3-urnem testu.