Takle bi rekla...
Mi2 imava kredita 280€/5 let. Nimamo svoje hiše, imamo pa svojo mansardo, prostor v hiši mojih staršev, bil je v "ciglih", ampak podarjen nama. Uredila in opremila sva ga po svoje. Mamo srečo ja, zelo sem hvaležna staršem. In to je dejansko to, kar si lahko privoščima. Seveda bi lahko šla nekam v najem, a zakaj, ko pa imamo super odnose z domači. Hiše si ne moreva privoščiti, sploh vprašanje, če si jo kdaj lahko bova; pa nič zato, super se imamo! Živimo na 90-100m2, trije in ne, prav nič nam ne manjka.
Mojemu se je že 5 let kredita zdelo preveč.
Jaz mislim, da ima vsak tisto, kar si lahko privošči. In če ti ostane 1000€ na mesec, kje je tu problem? Veliko se nas preživlja s precej manj kot 1000€.
Pri nama je tako, da kredit odplačuje partner. Jaz pa nas preživljam s 450€ mesečnih prihodkov - štipendija + OD. Delam magisterij, upam, da bom nekoč imela pametno službo, mi je bil pa otrok pomembnejši kot iskanje idelanih pogojev za vse nas. Zato sva ga imela prej in tudi na drugem bomo začeli delat naslednji mesec.
Torej, za ta denar kupujem hrano za nas, oblačila, pleničke, igračke za malega, ipd... Pa ima moj sin krepko preveč oblačil, veliko jih ni in jih ne bo ponosil, ravno tako igrač. Sedaj jih imamo že v kuhinji, ker v sobi nima več prostora za njih, pa ima sobico veliko 25-30m2.
Tako da, da se preživeti. In ne, otrok ne stane 400€/mesec. Stane toliko kot določiš ti. Pač živiš tako kot mi: Oblačiš ga v H&M, ne v znamke, Pamperske kupiš, ko so v akciji, ipd.
Mi brez problema lahko preživimo, vprašanje pa je, kako bi tisti, ki živite na višjem standardu.
< Sporočilo je popravil _sanja_* -- 16.4.2010 9:03:45 >