baguSka razmisli naprimer ... kako boš češ par let gledala na to ... če res nimaš takšne želje po otrocih, po drugi strani pa jo partner ima, ga vprašaj za mnenje. Sicer to jaz govorim, ko se z mojim ne morem ničesar pogovorit, ampak vseeno. Moj reče sicer ... glej, čez vso težko postopkov greš sama, jaz ne prenašam in ne čutim ničesar. Tako da se nekak sama odločim, ali še naprej ali je bilo to, kar sem doživela, dovolj. Ker sem sama zase ravno tako rekla ... jaz lahko živim brez otrok, življenje mi ravno tako zelo hitro teče, pa ne počnem prav nič posebnega v življenju, ampak mene zaposljuje že hiša in skrb zanjo ter za kuho 100%. In zvečer marsikdaj padem dol kljub temu, da nimam nekje med igračami in nonstop v dirkanju malih otrok. Pa še zmanjkuje časa za uresničit kakšno željo. In si mislim .. kje najdejo mame tolk časa in energije, da poštimajo vse. Je to izziv zame? Je? Ni? Ne vem, dokler ne poizkusim. In že od nekdaj si želim otroke, po drugi strani pa bi lahko živela brez njih. Po izrazu na obrazu pa vidim, da bi težje moj fant. Pa vem, da ne moram gledat le nja njega, da moram tudi nase. Sem mu že rekla, da se bom trudila samo še za to, da bo on imel otroke, jaz sem lahko brez njih. Pa je bil užaljen, ker se je počutil, kot da me izkorišča, da se matram zato, da se bo potem on imel lepo. Sedaj, ko sem to doživela, se trudim naprej in tudi zase.
Vem, da je tole napisano zmedeno, mogoče brez smisla, samo jaz se bom čez 5 ali 10 let vprašala ... bi uspelo, če bi še poskusila ali bi doživela še kakšno grenko izkušnjo?
O ja, vem, da postopki zelo izčrpajo, jaz se približno 2 meseca s počutjem ne pridem na željeno, pusti vse skup posledice ja. Poleg tega me je punkcija fejst zdelala in tud hiperstimulacija in zato niti ne vem, zakaj sem spet pripravljena it skozi vse to. Željo mi verjetno dajejo tisti štirje meseci, ko sem vedela, da je v meni življenje in ko si želim nekoč čutiti to polnih 9 mesecev. Koliko časa pa bom še vztrajala, pa ne vem. Odvisno od tega, kako bo šlo skozi postopek in kako se bom počutila po njih, so tudi mene izčrpala ja.