Upam, da nisem katere spustila.. smo kar precej strani naklamfale
Socialna pomoč in podobno: jaz sem mnenja, da ni nič nareobe državo izkoritit, ker itak to vsi delajo, če se da. Ker tili naši politiki in gospodarstveniki itak tolk pokradejo, da vsi ostali državljani skupaj ne bi mogli. Žal. Se pa tudi strinjam, da bi bilo lepše, če bi se vsi zakonov držali, pa ne bi na črno delali... Me jezi, ker kdo ne dobi vrtca, pa mora v službo in potem plačuje privat varstvo, brezposelna oseba pa dobi prednostno, pa potem doma sedi (beri poznam eno več let
) ali po možnosti doma potem na črno dela (recimo prijateljici se je ena taka ponujala, da ji otroka čuva).
Moj primer: pri Vesni sem bila še študentka, fant brez službe (nekaj je študiral pa potem opustil). Sicer imava res od njegovih staršev stanovanje, ki pa ni najino. Ampak ko sem na CSD spraševala, če lahko še kje kako pomoč (poleg tistih takrat 35.000 SIT) dobim, so mi rekli naj grem na študentsko org
In po 9-ih mesecih slučajno naletim na eno normalno soc.delavko, ki mi je v par minutah socialno pomoč odobrila - ki bi jo lahko že od poroda dalje prejemala
. V takem primeru sem čisto za, da izkoristiš. Saj sem se kmalu zaposlila, pa takoj padla v najvišji razred, prva položnica za vrtec je bila takrat 75.000 SIT
planikica - luštno si nabavila preko eBaya, a je v kaki spletni trgovini kupljeno? Se na etiketah ne vidi, katera firma je..
Meni je prijateljica včeraj še eno vrečo stvari prinesla, tako da za pol leta smo oblečeni
Živa25, upam da kaj dogaja oz. je že mimo
Tiste ki deklice čakate - jaz imam kar nekaj od mojih punc spravljenega.. Pa zdaj čakam da mi bratranec javi ali bodo imeli marca fanta ali punco. Vse prijateljice imajo ali čakajo fante, tako da imam v bistvu stavri odveč.. Zaenkrat so "rezervirane", če mi v roku 14 dni ne odgovori, pa dam naprej..
Z Vesno sva bili na kontroli za roko, je vse ok in zaceljeno
, zdaj je pa treba fajn razmigavat.. Vsaj to