Dobro jutro spet po nekaj dnevnem premoru. Ne uspem pa če me kr fentate
Mali je praznoval, mala je te dni bila hudiček in pol - nonstop na zizi, čez dan brez spanja in ves čas nekaj tečna, zvečer za sladico še orng drenje. No, mene je potem včeraj zvečer "vrglo". Okoli desetih, ko sem Lino poskušala že 20-ič uspavat za nočno spanje, sem kar čutila, kako dobivam vročino. Vse kosti so me bolele, cela blentava sem bila, čisto omotična, brez volje in energije. In ponoči sem res imela fino vročino, komaj sem se vstajala, da sem do malih prišla, zdajle zjutraj se me je pa še driska lotla
Samo upam, da nisem kje kakega virusa fasala.
Naj pohvalim še mojega atija in možeka. Sta v petek na parceli kar veliko naredila (sta mogla še kr neko zemljo kopat, da bomo lahko drenažne cevi in cevi od žlebov speljali). Tian, Lina in jaz pa smo v tistem času motili mamico
julka - lepo, da pridno raste tvoj Miha, dnevi pa res bežijo. Še dobro se ne bomo zavedale, pa bodo naši mulčki že shodli, potem pa bomo me že tudi morale nazaj na delo.
nincy - jaz tudi imam minimonkey, ampak je Lina vedno nekam čisto skrita noter
Hmmmm, vaja dela mojstra?
j.b. -
za ležalnik. Jaz ne vem, kaj bi brez njega. Bom pa Lini počasi postavila tudi stajico, če bo hotela ležati noter. Malo sicer dvomim, ker ne leži rada v ravno, ampak bolj v napol sedečem položaju. Ji pa zdaj Tian že tudi pravi "smehec mali"
Krst - kolker jaz vem, ni tako nujno, da je obleka čisto bela. Pa zato, da ti ne boš imela preveč dela, bi ti jaz kar kako gostilno priporočala. Saj gostom boš še vedno lahko doma stregla, ampak na kak drug dan
Mi bomo enkrat jeseni verjetno krstili, pojma pa še nimam, kdaj.
Naj te potolažim
s Tianovo žurko nekak nisem imela skoraj nič dela. Praznovali smo pri mojih, tako da sta veliko ati in mami uredila in postregla pa tudi pospravila. Sta mene kar fino razbremenila, sploh ko sta videla, da Lina hoče ves čas viset.
Pa še nekaj vam moram povedat. Ta teden je bil tako tih in miren in ah in oh. Tasta in tašče namreč ni bilo doma, sta v soboto šla malo na morje, vendar danes žal že prideta nazaj. Pa sanjala sem, da sem na lotu zadela in sem lahko našo hišo do konca uredila, da smo se končno lahko preselili
farina - te poletne dni bodo vsekakor izpuščaji in to kar najbolj verjetno od vročine. Nam se je sicer obraz zdajle lepo počistil, imava pa kar grdo rdeče na vratu v gubicah. Ampak tudi že lepo sušiva s kremo Lasepton. Vendar ta krema tako hitro izsuši, da jo jaz namažem en dan, potem kak dan pavze in potem spet.
Naš ati (saj ti je že znano) je velik živčko. Ampak ravno včeraj pa mi je uspelo, da je vozil Lino tu po vasi v vozičku, jaz pa sem medtem lepo v miru posesala. Družbo so mu delale pa še neke druge mamice vozičkarce in nosečnice
Da pa bi jaz kam skočla, pa žal otrok "ne morem" njemu pustit. V tem primeru jih pustim pri mamici, če je res tako, da jih ne morem vzet zraven, kar mi je pa tak najljubše.
nincy - ne kupuj novih hlač. Saj lahko te, ki jih imaš, v pasu malo vrežeš in daš elastiko ven ali pa jo zamenjaš. Tako sem jaz to delala. Lahko potem namesto elastike daš notri tudi špago in pač hlače zavežeš.
bis -
44g dnevno je pa res lepo pridobivanje teže.
aninchy - uuuuuuuuuuh, takle seznamček sem pa prav že pogrešala. Smo zdaj vse zavedene?
Tole razmerje med puncami in fanti (26:42) a to je res taka velika razlika?
Nisem štela, ampak če je res tako, potem so nas fantje fino nesli v številu
deveta - imam tudi voziček z velikimi kolesi. Tudi Lini paše kak sprehod po makedamu, da jo lepo pretrese (Tian se je recimo na vsakem takem tresljaju zbudil). Ampak jaz žal nimam srca, da bi jo veliko in dolgo gledala, da jo tako trese, tako da se izogibam grdim potem
Koliko tako tresenje lahko škodi možganom ali hrbtenici sploh ne razmišljam, ker je res enostavno že gledat ne morem cele v "pretresu"
Če pa pomislim na to, da otroke za pomirjanje ne smemo trest, ampak bolj samo zibat, bi verjetno lahko bilo kaj na tem z možgančki
kati - ja, pri nas je tako. Lina se je sicer že od vsega začetka hitro najedla, ampak zdaj se še hitreje. Samo je pa potem tudi hitreje lačna. Noče se pa v eni rundi bolj najest, ker mi zizo kar ven špuka. Ona že zdaj zdravo živi - večkrat dnevno po manjše porcije
Se pa zvečer fejst naje, tako da je zdaj dve noči že lepo spala in se samo enkrat zbudila, potem pa budnica nekje ob šestih. Ampak tudi tu ne vem, če je bil poln trebušček kriv za tako lepo spanje ali enostavno utrujenost, ker ta dva dni je bila res hudička na kubit
Jao no, v glavnem - pojma nimam, kje in kako stojimo
jolcica - nič se ni treba sekirat, če ti pač malo bruhne, tudi če kupček podreta. Naši se tudi to dogaja. Včasih bruhne celo takrat, ko je že čas za naslednje dojenje. Pač vse take stvari sodijo v razvijanje črevesja, tako da nič preveč skrbet. Moje mnenje.
Kapljice - simplex imamo mi, malo pomagajo, da bi fejst, pa jaz sploh ne pričakujem
julka - tudi če s tvojim nista poročena, lahko data otroka krstit, s to razliko, da pač potem tvoj mora otroka "posvojit". Ne vem pa, kako poteka to posvajanje v cerkvi, ker midva sva se na isti dan najprej poročila, potem pa smo še Tiana krstili.
Bolj je mnda lahko problem v tem, ker ti nisi krščena, ker na to nekateri župniki fuuuuuuuul gledajo
Vozički - jaz imam pa drugo težavo z njim
In sicer mi je bremza zatajila. Imam eno za bremzanje, drugo pa je spodaj (če pač kje tako parkiram). In zdaj je prava zabava po bregu dol peljat, ker moram vso težo nazaj držat. Moram potem po netu malo pregledat, kje bi se dalo kak "rezervni del" za ta naš voziček nabavit, da to poštimamo hehe.
Zdaj grem pa na zajtrk, mala mi je namreč po nekaj dneh spet tako lepo zaspala v ležalniku